Hirdetés

Egymilliónál is több okosórát kellett visszahívnia a Fitbitnek



|

Égési sérüléseket okozott a Fitbit Ionic, ezért egy fogyasztóvédelmi szervezet közreműködésével a gyártó visszahívja az érintett modelleket.

Hirdetés

A Fitbit annyira nem járt rosszul, mint azok a telefongyártók, akiknek a mobilja felrobbant, de a Google alá tartozó okosórás márka imidzse szintén hasonló károkat szenvedhet az akkumulátorok túlmelegedése miatt. Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága is közzétette a gyártó felhívását, ami szerint visszavesznek minden, a meghibásodásban érintett Fitbit Ionic okosórát, ami nem kevés vásárlóra terjed ki.

Hirdetés

A tájékoztató szerint csak az Egyesült Államokban egymillió érintett Ionic készüléket adtak el, más országokban pedig további közel hétszázezer darabot. Az USA-ban száztizenöt káresetről értesítették a Fitbitet, ami mellé még ötvenkilenc más országból származó panasz érkezett, amikor a vásárlók arról számoltak be, az okosórák akkumulátora olyan mértékben melegedett túl, hogy az már égési sérüléseket okozott. Az Ionic gyártása már leállt, így valószínűleg kevés, a boltok polcain található terméket kell majd visszavennie a Fitbitnek, a meglévő vásárlóknak viszont felajánlotta, hogy háromszáz dollárnyi visszatérítést ad nekik, amennyiben visszaküldik eszközüket a gyártónak. Emellett egy kupont is kaphatnak, amivel egy másik Fitbit eszközt vásárolhatnak meg 40%-kal olcsóbban.

Nem ez egyébként az első eset, hogy a Fitbitnek személyi sérülések miatt kellett visszavonnia valamelyik eszközét, 2014-ben az egyik órájuk fém hátlapja és szilikon szíja okozott kiütéseket és bőrpírt több felhasználónál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.