Hirdetés

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy áremelést hoz az iPhone 14 Pro



|

Egy újabb szivárogtató erősítette meg, hogy az iPhone 14 Pro és a Pro Max is drágább lesz elődjénél.

Hirdetés

Az elmúlt évek menetrendje alapján az Apple valószínűleg szeptember második keddjén fogja leleplezni az új iPhone-okat, s ha hihetünk a pletykáknak, idén is négy friss modell érkezik a boltokba. Ahogy az lenni szokott, az összes extrát csak a drágább Pro és Pro Max kiadásokban találjuk majd meg, ám egyre biztosabbnak tűnik, hogy ezúttal többet kell fizetni értük értük, mint tavaly.

Korábban három szivárogtató is kijelentette, hogy a 6,1 hüvelykes Pro és a 6,7 hüvelykes Pro Max 100-100 dollárral lesznek drágábbak, így 1099 és 1199 dollárért méri majd őket az Apple, ami természetesen csak a nettó ár, így idehaza még rájön a világbajnok ÁFA és az árfolyamból adódó veszteség is.

Hirdetés

Most pedig maga az Apple-szivárogatók koronázatlan királya, Ming-Chi Kuo fedte fel, hogy ő is a Pro-modellek áremelésére számít. A TF International Securities elemzője a Twitteren közölte, hogy a várakozásai szerint kb. 15%-kal fog emelkedni az iPhone 14-széria átlagos eladási ára, méghozzá a Pro-kiadások drágulásának és annak köszönhetően, hogy a prémium variánsok nagyobb arányban képviseltetik majd magukat az összes eladott készülék között. Kuo sajnos nem írt az áremelés konkrét összegéről, de mindent egybevetve 1000-1050 dolláros átlagos eladási árral számol az iPhone 14-sorozat esetében.

Mint minden hasonló hírnél, itt is le kell szögezni, hogy bárhányan is beszéljenek róla, ezen a ponton csak egy pletykáról van szó. Ugyanakkor a világgazdaságban bekövetkezett változások, élükön a szárnyaló inflációval különösen valószínűvé tesznek egy közelgő áremelést. Annál is inkább, mert az Apple idén állítólag nagy dobásokkal készül az iPhone Pro-sorozatban: 5 év után elbúcsúzhat a belógó kamerasziget és 50 megapixeles elsődleges kamerát kaphatunk az eddigi 12 megapixeles helyett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.