Hirdetés

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy durva drágulás elé néznek az iPhone-ok



|

Újabb jelentés jósolja, hogy az Apple magasabb áron dobja piacra az iPhone 15 széria egyes tagjait.

Hirdetés

Az Apple 2017-ben kemény tesztnek vetette alá a vásárlók ingerküszöbét, amikor boltokba küldte a 999 dolláros iPhone X-et, az emberek azonban úgy vitték "az első 1000 dolláros telefont", mintha nem lenne holnap, így 2018-ban befutott a még drágább és még nagyobb iPhone Xs Max, ami az 1099 dolláros ára ellenére is rendkívül népszerűnek bizonyult.

Az inflációra és az árfolyamra hivatkozva a cupertinóiak azóta több régióban is árat emeltek, az USA-ban viszont maradt a 999 dolláros árcédula az immáron 6,1 hüvelykes Pro modell, az 1099 dolláros pedig a 6,7 hüvelykes Pro Max modell esetében. Egy decemberi Forbes-jelentés azt jósolta, hogy az idén érkező iPhone 15 Pro és 15 Pro Max hat év után áremelést hoznak, most pedig egy újabb forrás számolt be erről.

Hirdetés

Ezúttal a MacRumors hívta fel rá a figyelmet, hogy a megbízhatóbb szivárogtatók közé tartozó Jeff Pu, a Haitong International Securities befektetőcég munkatársa szintén arra számít, hogy az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max (az utóbbit Ultra néven is emlegetik) is drágább lesz az eddiginél, a két alapmodell (iPhone 15, iPhone 15 Plus) viszont változatlan áron érkezhet.

Az áremelés okaira a korábbi pletykákból következtethetünk: a Pro-széria fejlettebb processzorral (A17 Bionic), periszkópos kamerával, rezgőmotorral helyettesített hangerő-gombokkal és titán kerettel léphet színre. Hogy ebből pontosan mi kerül be a kisebb és mi a nagyobb modellbe, azt nem tudni, ahogy Pu az áremelés lehetséges mértékét sem tippelte meg. Sokak szerint a Pro és a Pro Max esetében is 100 dolláros (36 ezer forintos) drágulásra érdemes számítani, mivel az Apple hagyományosan ezt a léptéket szokta alkalmazni,  a Forbes korábbi jelentése viszont 200 dolláros emelésről (72 ezer forint) számolt be.

Akárhogy is legyen, magyar vásárlóként mindenképp fájdalmas lesz a dolog, hiszen itt az Apple már tavaly is végrehajtott egy jelentős áremelést, és nehéz elképzelni, hogy megússzuk az újabb drágulást, ha ezúttal még  a dollárban kifejezett ár is változik. Az egyetlen remény, hogy erről szóló jelentések tévednek, amit sosem lehet kizárni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.