Hirdetés

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy mire számíthatunk az új iPad minitől



|

Újabb forrás erősítette meg, hogy korszerűbb formában érkezik az Apple legkisebb táblagépe.

Hirdetés

Az Apple-hírek rendszeres olvasói már megszokhatták, hogy a szeptemberhez közeledve egyre több az almás termékeket érintő pletyka, hiszen a cupertinóiak általában az ősz első hónapjában leplezik le a legnagyobb újdonságaikat.

Legutóbb a Bloomberg elemzője, Mark Gurman közölt egy átfogó összefoglalót az idei műsor várható attrakcióiról, most pedig az iPad minit érintő meglátásaival összecsengő szivárgás látott napvilágot a kínai Weibo közösségi oldalon.

Hirdetés

Az iPad mini az Apple legkisebb, de nem a legolcsóbb táblagépe, amely középkategóriás hardvert kínál a tabletes mezőnyben aprónak számító 7,9 hüvelykes kijelzővel. A kategóriát utoljára 2019 tavaszán frissítették a cupertinóiak, így egy ideje már visszatérő téma a ráncfelvarrás kérdése.  

A weibós pletyka pedig alátámasztani látszik az eddig elhangzott értesüléseket: a 2021-es mini megkapja az iPad Prónál és az iPad Airnél is használt Home-gomb nélküli, hasított élű dizájnt és az USB-C csatlakozót is. Szintén nem újdonság, hogy az ujjlenyomat olvasó ezzel a bekapcsoló gombba költözhet, hasonlóan az iPad Airhez.

Az viszont ellentmond Gurmannek, hogy a kínai forrás szerint az iPad mini 6-ban nem a megjelenés előtt álló A 15-ös, hanem az iPhone 12-ben is használt A14 Bionic chip dolgozik majd. Ez igazából még észszerűbben is hangzik, mivel a tavaly frissített iPad Airben is ezt a SoC-ot találjuk, a mini pedig korábban sem volt erősebb a középkategóriás nagytesójánál, hiszen annak tavalyi frissítéséig ugyanarra az A12 Bionic chipre épültek.

A szivárogtató az iPad mini 6 méreteit is tudni véli: állítólag 206 x 138 x 6,1 mm-es készülékházat kapunk, ami csak egy kicsivel nagyobb a 203,2 x 134,8 x 6,1 mm-es jelenlegi generációnál, ám cserébe egy 8,4 hüvelykes kijelzőt rejt majd. Ami pedig a színválasztékot illeti, elvileg ezüst, fekete és arany változatokra számíthatunk, tehát elmarad a 2020-as iPad Airnél látott színparádé.

Összességében izgalmas frissítésnek ígérkezik az idei, ám a mini rajongóinak nem árthat számolni egy esetleges drágítással, mivel a modernizálás az iPad Airnél is 100 dollárral dobta meg az induló árat, 499-ről 599 dollárra. A hivatalos bejelentésig ez persze csak puszta spekuláció, ahogy a pletykákban foglaltak is, így biztosat csak szeptemberben tudhatunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.