Hirdetés

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem szabad nagy dolgokat várni az iOS 17-től



|

Kifejezetten unalmasra sikeredhet az iOS következő verziója, és ez nagyon jól van így.

Hirdetés

A tavaly megjelent iOS 16 Apple-mércével kimondottan izgalmas frissítésnek tekinthető, hiszen a teljesen átalakított, személyre szabható záróképernyőjével feladta a cég 15 éven át követett szigorú irányelvét, mely szerint a felhasználóknak cseppet sem lehet beleszólásuk a kezelőfelület vizuális stílusába.

A további újdonságokat is tartogató operációs rendszer cserébe közel sem mentes a hibáktól, így a múltból kiindulva számítani lehetett rá, hogy a következő főverzióban inkább a stabilitásra gyúrnak majd rá a cupertinóiak. Ezt támasztotta alá Mark Gurman korábbi jelentése is, mely szerint a közelgő AR/VR headsetre koncentrált erőforrások miatt kivágtak néhány új funkciót a készülő iOS 17-ből, most pedig egy másik szivárogtató hűti tovább az elvárásokat.

Hirdetés

Az elmúlt években már többször is jól értesültnek bizonyult LeaksApplePro ezúttal a következő generációs mobil platformról írt beszámolót, melyben azt állítja, hogy az iOS 17 a stabilitást és a hatékonyságot helyezi előtérbe, így nem hoz majd jelentős vizuális módosításokat. Magyarán szerinte nem érdemes a variálható záróképernyőkhöz hasonló extrákra számítani, cserébe viszont akad majd néhány szolidabb újdonság:

  • Átdolgozzák a Zene app navigációját.
  • Egyszerűsítik a Mail alkalmazás kezelőfelületét.
  • Fejlesztéseket eszközölnek az Emlékeztetők és a Fájlok appokban.
  • Kisebb változtatások várhatók a Fitness és a Wallet alkalmazásokban.
  • Jelentős módosításokon esnek át az Otthon és a Lokátor appok.
  • Az Apple Watch-éhoz hasonló, de jóval több funkciót tartogató dedikált alkalmazást kap a Reality Pro AR/VR headset.

Külön is érdemes kiemelni, hogy LeaksApplePro úgy tudja, hogy az iOS 17 összesen 6 készüléken fogja támogatni a Dinamic Island nevű értesítési felületet. Ez azért fontos, mert alátámasztja azt a korábbi pletykát, mely szerint az iPhone 15-széria esetében már az alapmodelleken is ott figyel majd a belógó szenzorszigetet leváltó, animált megoldás.  A 6 készülék tehát új jönne ki, hogy összeadjuk az iPhone 14 Prót és Pro Maxet, valamint az ősszel megjelenő 4 darab almás mobilt.  

A szivárogtató által látott kód alapján ugyanakkor egy másik, szomorúbb híresztelés is valóra válhat: hiába lesz minden iPhone 15-ön USB-C port, a korszerű, USB 3.2-es adatátviteli sebességet csak a két drágább mobil támogathatja. Az iPhone 15 Ultra néven emlegetett csúcsvariáns viszont jóval fejlettebb lehet a Pro-kiadásnál, LeaksApplePro ugyanis arra utaló információkhoz jutott, hogy a 6,7 hüvelykes zászlóshajó kifinomultabb képfeldolgozó szoftvert kap, és a processzor erejét is jobban kihasználhatja az olcsóbb testvérénél.

Mint mindig, most is érdemes leszögezni, hogy ezek csak pletykák, a szeptemberi bemutató pedig még nagyon odébb van, szóval kezeljük fenntartásokkal a leírtakat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.