Hirdetés

Egyre csak zöldül az Apple



|

Nem csak túlteljesíti a környezetvédelmi célkitűzéseit az Apple, de a partnergyáróit is rávette arra, hogy zöldek legyenek.

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben az Apple óriási figyelmet fordított arra, hogy a működésével ne tegyen kárt a környezetben. Nem csak az óriási központján vannak azonban napelemek, és nem csak a régi iPhone-okat szerelik szét robotok, az Apple más téren is sokat fektet a zöld kezdeményezésekbe. 

Hirdetés

A legnagyobb terhet a környezetre azok az ázsiai gyárak jelentik, amelyekben az Apple rengeteg terméke készül vagy van összeszerelve. Az Apple széndioxid-terhelésének 74 százaléka a gyártásból származik. 

Bár az Apple abba nem szólhat bele, hogy a kínai cégek honnan szerzik az energiát, az óriási rendelései miatt azért van némi beleszólása a partnergyártók működésébe. Ezt az erőfölényét jól hasznosítja az Apple, ugyanis megduplázta azon beszállítói számát, amelyek már 100 százalékban megújuló energia felhasználásával gyártanak Apple termékeket. A kezdeményezésben már 44 cég van benne, köztük a TSMC, a Foxconn és a Pegatron. 

Meg kell jegyeznünk, hogy ezek a cégek csak az Apple-lel kapcsolatos rendelésekhez használnak megújuló energiát, nem teljes egészében. Azt valószínűleg különböző számításokkal találták ki, hogy az Apple eszközök gyártásához mennyi megújuló energia kell. 

Az Apple 2,5 milliárd dollárt különített el különféle zöld projektekre, és globálisan 40 kezdeményezésben van benne. Azt a tervet, amely szerint 2020-ra 4 gigawatt megújuló energiát adnának az ellátóláncnak, már most túl is teljesítették 1 gigawattal. Az Apple a jövőben is a megújuló energia használatára és az anyagok lehető legnagyobb mértékű újrahasznosítására törekszik majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.