Hirdetés

Egyre drágább iPhone-t gyárt az Apple



|

Miért kerül egy vagyonba az iPhone X? Többek között azért, mert egyre drágább alkatrészeket használ az Apple.

Hirdetés

Miután az iPhone X-et elkezdték szó szerint darabokra bontani, a szakértők azt állapították meg, hogy az Apple 357,5 dollárt költ el minden egyes modell alkatrészeire. Az IHS Markit szakemberei hasonló következtetésre jutottak, az ő becsléseik alapján egy iPhone X alapanyagköltsége 370,25 dollár. Ebben az összeszerelés és a doboz tartalmának minden költsége benne van. 

Hirdetés

A Statista is előállt egy érdekes kimutatással időközben. Ebből az látható, hogy az Apple az évek és az új funkciók, dizájnok során folyamatosan többet és többet költ az alkatrészekre. Többek között ez vezetett a méregdrága iPhone X-hez. 

A tizedik évfordulós modell legdrágább alkatrésze a Samsung 5,8 hüvelykes, hajlékony AMOLED-panelje és az ezt kísérő Force Touch szenzor, polarizátor és védőüveg. Egy ilyen csomag 110 dollárba kerül az Apple-nek, és ebből 70 kerül a Samsunghoz, ami persze hamarosan újabb döbbenetes rekordnyereségekhez vezet majd a dél-koreai riválisnál. 

Meglepő módon a második legdrágább alkatrész nem a dupla kamera, az akku, a memória vagy a Bionic chipkészlet. Nem. A második legdrágább alkatrész a hátlap. A megerősített üveg és az új, rozsdamentes acél keret egyben van, és sokkal többe kerül, mint az eddigi alumínium egybeház, amit az Apple a korábbi iPhone-oknál használt. 

Ez két színben létezik, és 61 dollárjába kerül az Apple-nek. Amennyiben viszont valaki eltöri a készülék hátlapi védőüvegét, a teljes javítási költség az iPhone X eredeti vételárának majdnem a fele is lehet. Emiatt rengeteg kritika érte az Apple-t, hiszen technikailag pár dollárból cserélhető lenne a hátlapi üveg. 

Az emelkedő gyártási költségektől mindenesetre nincs miért tartania az Apple-nek: többe kerül az iPhone X, de többet is kér érte arányaiban a cég. Mindez újabb pénzügyi rekordokat eredményez majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.