Hirdetés

Egyre fájdalmasabbnak tűnik a Netflix reklámokkal támogatott csomagja



|

A jelek szerint komoly kompromisszumokat kell majd kötniük azoknak, akik az olcsóbb havidíjért hajlandóak elviselni a reklámokat.

Hirdetés

A legutóbbi pénzügyi jelentés szerint folytatódik a Netflix mélyrepülése, a piacvezető streaming szolgáltató ugyanis közel egymillió előfizetőt veszített a június 30-ával zárult második negyedévben. Az eddigiek alapján a vezetőség főként a néhány hónapja bejelentett új, reklámokkal támogatott előfizetési csomagtól várja a fordulatot, amely leghamarabb a jövő év elején futhat be. Ennek kapcsán nemrég szárnyra kapott a pletyka, hogy talán nem is lesz benne elérhető az összes műsor, most pedig egy újabb kellemetlen híresztelésről számolhatunk be.

Mark Gurman, a Bloomberg szerzője ugyanis most arról ír, hogy a Netflix alkalmazás kódja alapján a streaming platform még a műsorok letöltését is megtiltja majd a reklámokat elviselő felhasználói számára. Ez azt jelenti, hogy a legolcsóbb csomaggal búcsút inthetünk az offline szórakozásnak, hiszen nem lesz lehetőségünk például egy utazás előtt lementeni az éppen pörgetett sorozat következő epizódjait.

Hirdetés

Ezzel azonban még nincs vége: a kódot bányászva úgy tűnik, hogy egyáltalán nem lehet majd átugrani a reklámokat, ellentétben a YouTube-bal, amely kegyelem gyanánt olykor-olykor azért bedob egy néhány másodperc után bezárható hirdetést. Az persze könnyen lehet, hogy a netflixes reklámok eleve rövidebbek lesznek, vagy kevésbé sűrűn találkozunk majd velük. Magukban az anyagokban egyébként a Microsoft az illetékes, mivel a redmondiak szállítják majd a platform hirdetéseit.

Mint minden pletykát, a fentieket sem szabad biztosra venni, már csak azért sem, mert az új konstrukció 2023-as rajtja előtt még a Netflix is sokat módosíthat a stratégiáján. A platform valószínűleg igyekszik majd minél több tapasztalatot levonni a legkomolyabb vetélytársa, a Disney+ példájából, amely nemrég jelentette be, hogy decembertől szintén elindítja a hirdetésekkel teleszórt előfizetési csomagját, első körben csak az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.