Hirdetés

Egyre jobb Windows-klón a ReactOS



|

A nyílt forráskódú operációs rendszer nem csak nagyon hasonlít a Windowsra, de képes futtatni a windowsos programokat is.

Hirdetés

A ReactOS egy olyan nyílt forráskódú operációs rendszer, amely képes futtatni a windowsos programokat, Windows nélkül. Igazából több mint két évtizede fejlesztik már, ennek ellenére még mindig elég kezdetleges. Sok windowsos szoftver nem is fut rajta a gyakorlatban, illetve rengeteg funkció nincs benne, amit elvárnánk manapság egy modern operációs rendszertől. 

Hirdetés

A fejlesztők nemrég kiadták viszont a ReactOS 0.4.11-et, ami sok fejlődést hozott. Több windowsos alkalmazás támogatott, mint valaha, a menüelemek jobban jelennek meg. A frissítést pedig már adatvesztés és tiszta telepítés nélkül is meg lehet oldani. 

Ennek ellenére a frissítéshez továbbra is végig kell menni a teljes telepítési folyamaton, így bár az alapok megvannak a zökkenőmentes frissítéshez, a kivitelészre még várni kell. Az új verzióban egyébként már az Evernote 5.8.3, a Quicktime Play 7.7.9 és a Blender 2.57b is működik. A ReactOS pedig alapvetően régi windowsos szoftvereket kezel, ami hasznos lehet, ha valaki nem akar visszamenni a Windows 98-ra néhány régi program miatt. 

Az új rendszerben a programok leállítása is fejlődött, aminek hála maga az OS stabilabb lett. A Windowst persze továbbra sem váltja le, de egyre érdekesebb Windows-klón. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.