Hirdetés

Egyre jobban komálják a játékosok a Windows 11-et



|

Magabiztosan lépdel előre a népszerűségi listán a Microsoft legújabb operációs rendszere.

Hirdetés

A 2021 októberében megjelent Windows 11-nek már volt némi ideje arra, hogy meghódítsa a világot, ám villámháborús győzelem helyett csak apró morzsánként csipegeti el a Windows 10 piaci részesedését, amit valószínűleg a szigorúbb hardveres telepítési követelményeknek köszönhet a platform.

A teljesen megújult kezelőfelületet és rendszeralkalmazásokat kínáló operációs rendszer tehát ha csigatempóban is, de hónapról hónapra feljebb mászik a népszerűségi listákon, ami februárban sem alakult másként.

Hirdetés

A legnagyobb PC-s játékáruház, a Steam februári statisztikái alapján a Windows 11 az előző hónaphoz képest 1,73 százalékponttal növelte a jelenlétét, s így már a felhasználók számítógépeinek 32,06%-án fut. Ezzel szemben a 64 bites Windows 10 1,13%-os csökkenéssel 62,33%-on áll, vagyis durván a teljes tábor kétharmada tart ki mellette.

A Windows 11 lassú, de biztos nyomulásában persze az is szerepet játszik, hogy a komplett konfigurációk többsége és a laptopok már az új operációs rendszerrel kerülnek ki a boltok polcaira, vagyis a puszta eszközcserék is a generációváltás felé terelik a trendet. A Windows 10 mindenesetre még messze van az eltűnéstől, annál is inkább, mivel 2025. október 14-ig élvezni fogja a Microsoft támogatását.

A Windows 11-re átváltó gamerek viszont örülhetnek, egy szivárgás alapján ugyanis a redmondiak egy hasznos funkcióval készülnek a játékos közönségnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.