Hirdetés

Egyre kevésbé éri meg iPhone-okat lopni



|

Az Apple újabb okot adott arra, hogy a tolvajok ne vadásszanak a cég készülékeire.

Hirdetés

Nem könnyű felvenni a harcot a tolvajokkal, akik az utcán vagy a tömegközlekedési eszközökön, erőszakkal vagy akár észrevétlenül is megszabadítják az áldozatokat okostelefonjuktól, de talán elveszi a kedvüket az, ha a gyártók távolról is könnyen letilthatóvá, netán javíthatatlanná teszik a lopott eszközöket, így azokat nem lehet továbbértékesíteni, rendeltetésszerűen használni.

MacRumors birtokába jutott egy belsős Apple memo, melyben arról esik szó, hogy az Apple Store-ok és a hivatalos, Apple Authorized Service Provider minősítéssel rendelkező szervizpartnerek riasztást kapnak, ha egy iPhone, amit bevittek hozzájuk, elveszett vagy lopott, és így megtagadhatják a javítást.

Hirdetés

A rendszert a GSMA Device Registryhez kapcsolják, ami egy globális nyilvántartás az elhagyott vagy ellopott készülékeknek.

Ez egyébként csak azoknak örömteli hír, akik nem aktiválták a Find My funkciót, ugyanis amely készülékeknél ez aktív, és a szervizeltetni kívánó tulajdonos nem tudja kikapcsolni (például azért, mert eredetileg nem az övé volt), annál a szervizek már most is megtagadhatják a javítást. Azt nem tudni, hogy a megtalált készülékről jelzést küldenek-e akár a hatóságoknak, akár az eredeti tulajdonosnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.