Hirdetés

Egyre több európai ország tiltja a TikTok használatát



|

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a TikTok Európában.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában már megtiltották az államigazgatásban dolgozóknak, hogy eszközeiken telepítve legyen a TikTok, az ugyanis egyre több vizsgálat alapján jelent biztonsági problémát: a gyanú szerint ugyanis a ByteDance mindent megoszt a felhasználóiról a kínai kormánnyal.

Egy korábbi jelentés pedig azt állítja, az alkalmazás üzemeltetőjétől a kémkedés sem áll távol. Nem túl jó ajánlólevél.

Hirdetés

Most újabb országok döntöttek úgy, hogy nem kérnek a TikTokból. Szlovákiában kevésbé drasztikus lépéssel harcolnak a ByteDance alkalmazása ellen, ott csak ajánlásként ment ki egy e-mail a minisztérium dolgozóinak, hogy töröljék a kínai eredetű appot, írja a Živé.sk.

Franciaország ennél sokkal keményebben lép fel, méghozzá nem csak a TikTokkal szemben. Ott több "szabadidős alkalmazás" is tiltólistára került, így a hivatali eszközökön a videós app mellett a jövőben a Netflix sem lesz engedélyezett, sőt, még a Candy Crush is nem kívánatos alkalmazásnak lett titulálva.

A döntés mögött az információs rendszerek védelméért felelős nemzeti ügynökség (ANSSI) áll, akik kiberbiztonsági kockázatként azonosítottak több alkalmazást, a teljes lista azonban a 24.hu beszámolója szerint még nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.