Hirdetés

Egyre több helyen találkozhatsz majd a webOS rendszerrel



|

Más cégek felé nyitna a rendszerrel az LG, illetve itt a webOS Open Source Edition.

Hirdetés

Az LG okostelevízióin egy webOS nevű rendszer van. Ez a legfrissebb verziója annak az operációs rendszernek, amit eredetileg mobilokra tervezett a Palm, majd egy felvásárlás után táblagépekre a HP. Aztán jött az LG, amely a mai napig használja a webOS-t. 

Hirdetés

A cég most szeretné elterjedtebbé tenni a webOS-t, ezért más cégek felé is nyitna a rendszerrel, valamint kiadta a webOS Open Source Editiont. Ezt fejlesztőknek szánja az LG, és van elérhető SDK is. Már Raspberry Pi 3-ra is telepíthető. 

Az operációs rendszert úgy tervezték, hogy olyan webes technológiákkal felépített appokat futtasson, mint a HTML5, a JavaScript vagy a CSS. A rendszerben van launcher, értesítések, rendszerappok és még a nyílt forráskódú Chromium böngésző egy verziója is. 

Egyelőre lehetetlen megmondani, hogy milyen piacokra juthat el a webOS, de nem kizárt, hogy a jövőben okostelefonokon, táblagépeken, konzolokon vagy viselhető eszközökön bukkan fel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.