Hirdetés

Egyre több kárt tesznek otthonukban a VR játékosok



|

2016 óta 68%-kal nőtt meg a VR-ral kapcsolatos biztosítási kifizetések és sérülések száma.

Hirdetés

Mindannyian ismerjük azokat a vicces(?) videókat, ahol valaki belehajítja a Nintendo Wii kontrollerét egy hatalmas tévébe, vagy annyira megijed egy VR-játékban, hogy elvágódik a nappaliban, és magával rántja a konzolt, a tévét és az akváriumot is. Azt gondolná az ember, hogy ez évente legfeljebb 1-2 alkalommal fordul elő, de a jelek szerint ennél azért nagyobb balesetveszélyt hordoz a VR-láz.

Hirdetés

Egy brit biztosítótársaság arról számolt be, hogy 2021-ben 31%-kal nőtt a VR balesetekhez kapcsolódó követelések száma. Az Aviva igazgatója szerint ez általában jellemző, amikor egy új kütyü népszerűvé válik:

A múltban is láttunk hasonló trendeket, legyen szó konzolok kontrolleréről, fitness-játékokról, vagy épp egy elszabadult fidget spinnerről.

Konkrét darabszámot ugyan nem mondtak, de 2021-ben már 68%-kal több ilyen ügyben jártak el, mint 2016-ban, ami minden bizonnyal az egyre elérhetőbb VR szemüvegeknek köszönhető. A vezeték nélküli modellekkel ráadásul sokkal könnyebb elmászkálni a nappaliban és leverni a tévét vagy átesni egy fotelen. Az átlagos követelés 922 dollár, vagyis durván 300 ezer forint körül van.

Ha megfogadtok egy tanácsot, szánjátok rá az időt és tologassátok félre a bútorokat, mielőtt nagyon beleélitek magatokat egy VR kalandba, mert tényleg nagyon könnyen megtörténik a baj.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.