Hirdetés

Egyszerre már több nyelven is beszél a Google asszisztense



|

A Google Assistant immáron egyszerre több nyelvet is megért. Magyarul sajnos továbbra sem tud.

Hirdetés

A Google Assistant már korábban is több nyelvet támogatott, ugyanakkor egyszerre csak egy volt, amit kezelni is tudott. Ez azt jelenti, hogy ha angolra volt állítva, akkor az okostelefon, az okoshangszóró és a többi Assistant-képes eszköz is angolul figyelt és válaszolt. 

Hirdetés

A Google az idei IFA kiállításon újított, mostantól kezdve az Assistant egyszerre több nyelven is ért. Ez azt jelenti, hogy ha egy szobában valaki angolul beszél az okoshangszóróhoz, majd egy másik ember spanyolul, akkor az Assistant mindenre tud reagálni, anélkül, hogy a beállításait módosítani kellene. 

Sajnos a többnyelvűség egyelőre kétnyelvűséget jelent, egyszerre két nyelv megértésével birkózik meg a Google rendszere. A párosítás szabadon végezhető el, jelenleg az angol, a német, a francia, az olasz, a japán és a spanyol nyelv támogatottak. A lista hamarosan tovább bővül. 

A Google az IFA kiállításon kitért a Google Assistant platform növekedésére is, amit alaposan fellendíthetnek az új okoshangszórók és okoskijelzők, többek között a Lenovo, a JBL és az LG jóvoltából. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.