Hirdetés

Egyszerű szöveges paranccsal már rajzokat is készít a Google



|

A tesztelés alatt álló Google-funkciót a mesterséges intelligencia támogatja, de mi még kimaradunk a buliból.

Hirdetés

Az idő haladtával egyre szélesebb körben lehet alkalmazni a mesterséges intelligencia által támogatott generatív funkciókat. Gyermekbetegségei ellenére lehet használni a tehnológiát kereséshez, szövegíráshoz és rajzoláshoz, képalkotáshoz is. A többnyire tesztjelleggel működő szolgáltatások a sok hibázás ellenére folyamatosan tökéletesednek, egyre precízebbé, megbízhatóbbá válnak, hogy egy nap majd olyan természetességgel használjuk, mint bármilyen analóg segédletet.

Az AI-platformoktól elirigyelve, a Google keresője is képes már egy egyszerű szöveges parancsnak engedelmeskedve az utasításnak megfelelő rajzot elkészíteni. Igaz egyelőre csak angol nyelven, az Egyesült Államokban próbálható ki, és csak akkor, ha jelentkezel a Google Search Labs nevű programjába.

Hirdetés

Maga a művelet nagyon egyszerű: meg kell fogalmazni, hogy mit szeretnénk lerajzoltatni és kiadni a parancsot. A kereső első körben készít nekünk négy képet, ebből mi kiválaszthatjuk azt, amivel szeretnénk tovább dolgozni. További pontosítással egyszerűen megváltoztathatók a kép egyes elemei.

A Google példájában, amivel az új funkciót mutatja be, egy vízidisznót rajzoltattak az AI segítségével, aki szakácssapkában főz. A demó megmutatja, hogy lehet a képen az ételeket, illetve a hátteret kicserélni.  A funkciót nemcsak a keresőben lehet majd használni, hanem a Google más alkalmazásaiban is megjelenik majd. 

A dolog nagyszerűsége ellenére sok kérdés merül még fel az AI-generatív szerepével kapcsolatban. Nem rajzoltatható vele olyan dolog, amely ellentmond a cég irányelveinek, vagy kendőzetlen, öncélú szexualitást tartalmaz. A Google mindezek mellett vízjellel látja el a kész művet, egyértelművé téve, hogy azt az AI generálta, mert nem szeretne fals infomációk terjesztésének teret adni.

Habár egyenlőre itthon esélyünk sincs kipróbálni a Google új funkcióit, előbb vagy utóbb ez is az alapkereső általános része lehet, sőt további hasznos, mesterséges intelligencia által támogatott szerepkörrel is szeretnék bővíteni a palettát. Ilyen lehet a vázlatok készítése üzenetekhez, vagy hivatalos levél fogalmazása megadott  részletek alapján. Ezeket aztán majd átmásolhatjuk a Gmailbe, hogy ott pontosítsuk, véglegesítsük.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor kerül általános használatba a technológia a legkurrensebb keresőoldalon , ahogy azt sem tudjuk, mikor lesz más nyelven is elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.