Hirdetés

Egyszerűbb mint gondolnád - top 5 helyi menü szerkesztő Windowshoz



|

A Windows helyi menüje elég gyorsan kilométeresre duzzadhat, ilyenkor átláthatatlanná válik. Mutatunk pár programot, amivel gatyába tudod rázni.

Hirdetés

A Microsoft a Windows 11-ben újratervezte a helyi menüt, amely nemcsak illeszkedik a Windows 11 dizájnjába, hanem kezesebb is lett, mert jóval kevesebb funkciót találsz rajta. Természetesen ha szeretnéd, akkor a klasszikus menüt is előcsalogathatod. Így még mindig fennáll a veszélye annak, hogy a kavalkádban nem tudsz tájékozódni. Mutatunk pár szoftvert, amivel beállíthatod, hogy mi jelenjen meg a helyi menüben, és mi maradjon rejtve. 

Tipp: annyit megjegyeznénk, hogy a segédprogramokkal elvégzett beállítás mindig gyengébb, mintha egy-egy szoftverben tiltanád le az adott funkciót. Ezért előfordulhat - például egy programfrissítésnél - hogy egy-egy, korábban eldugott menüpont újra megjelenik. Ilyenkor csak annyi a teendőd, hogy újra elrejted azt.

Kezdjük is rögtön azzal a szoftverrel, amivel magát a menüt nem tudod testreszabni, viszont szabadon beállíthatod, hogy a Windows 11 megújult menüje vagy a Windows 10-ben és a korábbi verziókban megszokott "klasszikus" változat legyen az alapértelmezett. A program ennyit tud, ebből adódóan kezelőfelületét sem bonyolították túl: mindössze három gomb található rajta, egy-egy a kétféle menütípus aktiválásához, egy harmadik pedig a fejlesztő weboldalának eléréshez.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.