Hirdetés

Egyszerűen kiröhögte az internet Mark Zuckerberget és az ő metaverzumát



|

Mark Zuckerberg posztolt egy fotót a metaverzumból, de lehet, hogy nem kellett volna.

Hirdetés

Ha a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is birtokló Meta épp nem egy adatvédelmi botrány miatt magyarázkodik, egészen biztosan a metaverzumban rejlő potenciálról szónokol, amely a cégvezető Mark Zuckerberg szerint teljesen átalakítja majd az emberek mindennapjait, behúzva őket egy alternatív VR-világba.

A vállalatóriás már több mint 10 milliárd dollárt áldozott a grandiózus elképzelés megvalósítására, a jelek szerint azonban ez csak arra volt elég, hogy jól kinevettesse magát.

Hirdetés

Zuckerberg ugyanis a napokban posztolt egy "szelfit" a metaverzum központi platformjából, a saját világok megalkotására létrehozott Horizon Worldsből, az internet népe pedig nem röstellt rámutatni, hogy mennyire ósdinak hat a Meta üdvöskéjének grafikája. Volt, aki a már a maguk korában sem túl szép Nintendo Wii-avatarok és a The Sims szerelemgyerekeként jellemezte a Horizon Worldsöt, egy másik twitterező pedig arra mutatott rá, hogy ennél még a 2007-es Second Life is szebb.

A Second Life-os hasonlat már csak azért is lehet fájdalmas Zuckerbergéknek, mert a Linden Lab 15 éves játéka lényegében ugyanazt kínálja, mint a nagyreményű metaverzum-projekt: egy digitális közösségi teret, ahol avatarokon keresztül alakíthatjuk saját magunkat, csak éppen nem kell hozzá méregdrága VR-szemüveg. A Second Life-nak ráadásul már több mint 64 millió aktív felhasználója van, míg a Horizon Worlds csupán valamivel 300 ezer felett járhat.

A Meta javára szóljon viszont, hogy Horizon Worlds csak decemberben indult el, amit pedig eddig láttunk, az még csak a kezdet, a vállalat egyik vezetője ugyanis korábban úgy nyilatkozott, hogy még akár 5-10 évig is eltarthat a metaverzum tényleges megvalósítása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.