Hirdetés

Ekkor érkezhet az első OLED-kijelzős MacBook



|

Egy ismert szivárogtató tudni véli, mikorra tervezi az Apple a régen várt átállást.

Hirdetés

Habár az Apple az iPhone esetében már 2017-ben bemutatta az első OLED-kijelzős modelljét, a szebb színeket és energiatakarékosabb működést garantáló technológia továbbra sem jutott el az almás gyártó többi termékébe, kivéve persze az apró megjelenítőkkel szerelt Apple Watch modellcsaládot, ami már eleve ezzel mutatkozott be.

Bizonyára sokan örülnének, ha a közeljövőben végre befutnának az első OLED iPadek és MacBookok, most pedig érkezett is egy friss pletyka arról, hogy az utóbbiak esetében mikor számíthatunk az átállásra.

Hirdetés

A forrás a legnagyobb múlttal rendelkező Apple-szivárogtatók közé tartozó Ming-Chi Kuo, aki a Twitteren tért ki a témára. A KGI Securities piaci elemzője úgy értesült, hogy az Apple leghamarabb 2024 végén szállíthatja le az első OLED MacBookot, ami az egész iparágra hatással lesz majd, ezért a következő években emelkedni fog az ilyen kijelzővel szállított laptopok aránya.

Kuo azt is megemlítette, hogy a mini-LED technológiát (ez apró LED-ekkel megvilágított IPS LCD paneleket takar) használó modellekhez képest az OLED notebookok előnye, hogy vékonyabbak és könnyebbek lehetnek, így nagyobb szabadságot nyújtanak a termékdizájnnál, például a hajtogatást is lehetővé téve.

Az OLED MacBook 2024-es rajtját valószínűsíti, hogy egy másik neves szivárogtató, a kijelzőpiacra szakosodott Ross Young korábban szintén ezt az évet jósolta az átállásra. Addig persze még sok víz lefolyik a Dunán, így a pletykák is változhatnak, azt viszont leszűrhetjük a jelenlegi széljárásból, hogy az idei évben nem igazán érdemes OLED kijelzős Apple notebookokra számítani.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.