Hirdetés

Ekkor jöhet a kijelző alatti kamerával és arcazonosítással szerelt iPhone



|

A kijelzők piacának veterán szakértője már ismerni véli az Apple terveit.

Hirdetés

Idén szeptemberben lesz hat éve, hogy az iPhone X formájában az Apple piacra dobta az első "teljes kijelzősként" emlegetett mobilját, ám a Face ID arcazonosításhoz szükséges szenzorok és a szelfikamera még a legújabb csúcsmodelleken is belerondítanak a letisztult előlap összképébe. A kijelzőipari jelentéseivel elhíresült elemző, Ross Young ugyanakkor már tudni véli, mikor érkezik el az első olyan iPhone, amely a megjelenítő alá száműzi a kellemetlenkedő alkatrészeket.

Ha hihetünk Youngnak, az igazi teljes kijelzős iPhone a 2027-ben debütáló iPhone 19 Pro/Pro Max lesz, már ha továbbra is így hívják majd az akkori prémium modelleket. Ez azt jelenti, hogy a cupertinóiak csak az iPhone X 10. születésnapjára érhetik el a sokak által áhított tökéletes minimalizmust, addig viszont az elemző szerint lesz még egy fontos lépés az almás telefonok evolúciójában.

Hirdetés

A 2025-ben érkező iPhone 17 Pro ugyanis a megjelenítő alá bújtatja a FaceID szenzorait, így az iPhone 18 Próval bezárólag csupán a szelfi kamerának szóló apró kivágás virít majd az előlapon. Ezt a megoldást aztán 2027-től az akkori alapmodell, az iPhone 19 is átveszi majd.

Mondanunk sem kell, hogy egy ilyen hosszú távú pletyka esetében fokozottan kérdéses a megbízhatóság, amit az is alátámaszt, hogy tavaly tavasszal még maga Young is eltérő menetrendet jósolt. A szivárogtató 2022 májusában megosztott jelentése arra tippelt, hogy már 2024-ben bekövetkezik a kijelző alatti Face ID rajtja, ám a múlt hónapban már arról posztolt, hogy a szenzorokkal adódott problémák miatt "legalább egy év csúszásra" számít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.