Hirdetés

Ekkor jöhet az új iPad mini



|

Egy neves szivárogtató már tudni véli, mikor frissül az Apple legkisebb táblagépe.

Hirdetés

Az iPhone-hoz hasonlóan az évek során az Apple a táblagépei választékát is szélesre bővítette, így manapság már négy kategóriában állnak rendelkezésre a különböző iPad-modellek. A família jelenlegi legkisebb tagja, a 8,3 hüvelykes iPad mini tavaly szeptemberben futott be, így senki sem számított rá, hogy már az idén frissül, ez viszont természetesen nem jelenti azt, hogy nem is fog.

Most a megbízhatóbb szivárogtatók körébe sorolható Ming-Chi Kuo jelentkezett egy beszámolóval, ami lerántja a leplet az Apple ezzel kapcsolatos terveiről.

Hirdetés

A TF International Securities elemzője a Twitteren közölte, hogy a cupertinóiak már dolgoznak az iPad mini következő generációján, melynek nagy dobása egy új processzor lesz, és valamikor 2023 végén, vagy 2024 elején kezdhetik szállítani. Ez ugyan nem hangzik túl izgalmasan, cserébe viszont logikus, hiszen az aktuális mini egy teljesen új dizájnt hozott, amit az Apple valószínűleg jó ideig nem fog piszkálni.

Hogy melyik lesz az említett új processzor, az jó kérdés, de ha abból indulunk ki, hogy a jelenlegi mini is megkapta a megjelenésekor elérhető legfrissebb (A15 Bionic) chipet, akkor logikusnak tűnik, hogy a jövő év végén érkező utód is átugorja a 2022-es A16 Bionicet, és rögtön az A17-tel támad majd.

Kou egy másik posztban arra a pletykára is kitért, mely szerint az almás cég 2025-ben egy összehajtható iPaddel válthatja le a 2012-ben bevezetett mini-termékcsaládot. Bármily izgalmasan is hangzik ez a forgatókönyv, a szivárogtató nem hisz benne, mivel egy ilyen húzás komoly drágulással járna, az Apple-nek pedig meg kell őriznie a legkisebb iPad ár-érték arányát.

Mint minden ilyen hírnél, most is fontos leszögezni, hogy Kuo csak a beszállítói láncban terjedő szóbeszédeket közvetíti, így semmit sem szabad készpénznek venni a leírtakból. Egy 2023-as iPad mini-frissítés új processzorral viszont nagyon is hihető forgatókönyvnek tűnik, így nem lepődnénk meg, ha végül pontosnak bizonyulna a szivárgás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.