Hirdetés

Él és virul a Walkman, Androiddal hasít a legújabb modell



|

A Sony nem engedi el a dedikált zenelejátszók kategóriáját.

Hirdetés

A mindenre képes okostelefonok térhódítása előtt, a kétezres években kifejezetten népszerűnek számítottak a hordozható zenelejátszók, napjainkra azonban erősen megcsappant az igény a termékkategória iránt, amit az is jelzett, hogy tavaly már az Apple is kivezette a kínálatából az utolsó, még létező iPod-modellt.

A Sony azonban nem engedi el ilyen könnyen a dolgot, és most egy vadonatúj készülékkel szövi tovább a Walkman-széria 1979 óta futó történetét.

Hirdetés

A most leleplezett eszköz a nem túl hangzatos "NW-A306" nevet viseli, cserébe viszont mindent tud, ami a műfajtól elvárható. A mindössze 113 grammos célszerszámon az Android 12 operációs rendszer fut, amit egy 3,6 hüvelykes, HD-felbontású érintőképernyőn jelenít meg, a tömörített zenék hangzását pedig a DSEE Ultimate-nek (Digital Sound Enhancement Engine) hívott skálázási technológiával turbózza fel, akár a streamelt tartalmak esetében is.

Az NW-A306 természetesen minden fontos zenei formátumot kezel az MP3-tól a FLAC-en és a WAV-on át egészen az Apple Losslessig, az üzemideje pedig 14-36 óra között mozog attól függően, hogy offline vagy online zenét hallgatunk, s hogy milyen minőségben. A Sony tájékoztatója szerint ez a 44,1 kHz-es FLAC natív lejátszása esetében akár 36 órát is jelenthet, míg a Spotify-t pörgetve 26 órás rendelkezésre állással számolhatunk.

Az új Walkman még ebben a hónapban megérkezik Európába, ahol 330 euróért (adók nélkül 131 ezer forint) lesz kapható. Az eszköz magyar ára még nem ismert, a terméklapja viszont már a hazai weboldalon is éles, így jó eséllyel itt közli majd először az összeget a gyártó. Az NW-306 egyébként nem a Sony egyetlen Walkmanje, a meglepően széles választék tetején pedig  a WM1ZM2 csücsül, amiért több mint 1,1 millió forintot kell kiperkálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.