Hirdetés

Eladó a Toshiba PC-s ágazata?



|

Japán források szerint talán az ASUS vagy a Lenovo lehet a vevő, de a Toshiba hivatalosan tagadja, hogy eladná a PC-s divíziót.

Hirdetés

A japán Nikkei forrásai szerint a Toshiba, amely néhány éve már nem koncentrál úgy a fogyasztói PC-s piacra, most teljes egészében el is adná a PC-s ágazatát

Hirdetés

A vevő állítólag az ASUS vagy a Lenovo lesz, azonban a Toshiba hivatalosan tagadja, hogy megbeszéléseket folytatna a PC-s üzletág eladásáról. 

Nem lenne azonban meglepő, ha a közeljövőben mégis létrejönne egy ilyen üzlet. A Toshiba nemrég a tévés üzletágának a 95 százalékát adta el a kínai Hisense-nek. A Toshiba PC-s divíziója tavaly pedig veszteséges volt - várhatóan idén még inkább az lesz. 

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Toshiba, a Fujitsu és a Vaio egy közös japán PC-s céget hoznak létre, azonban ez már nem valószínű, hogy bekövetkezik. A Fujitsu nemrég többségi részesedést adott el a Lenovonak a PC-s ágazatából. 

A Toshiba az elmúlt években már egyáltalán nem volt meghatározó szereplő a PC-s piacon. A szektorban jelenleg a HP, a Lenovo, a Dell, az Apple és az ASUS dominálnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.