Hirdetés

Eladták a Piratebay.org domaint



|

50 000 dollárért vették meg egy aukción a Piratebay.org domaint, és most a ThePiratebay.com lesz a következő, ami új tulajdonoshoz kerül.

Hirdetés

Miután a tulajdonos nem újította meg a regisztrációt, ismét számos, a Pirate Bay torrentoldalhoz köthető domain vált elérhetővé. Most a Piratebay.org domaint vásárolták meg egy DropCatch-aukció során, 50 000 dollárért. Legközelebb pedig a ThePiratebay.com domaint adják el egy aukción. Mindkettő a hivatalos Pirate Bay torrentoldalhoz volt korábban regisztrálva, de az évek során a Pirate Bay rengeteg tartalékdomaint szerzett magának arra az esetre, ha valami történne. 

Hirdetés

Ezek között sok furcsa végződésű is volt, a fentebb említett kettő azonban az ismertebbek közé tartozott - és most lejárt mindkettő. Mindeddig a domainek a társalapító Fredrik Neij nevéhez voltak bejegyezve, de most ismeretlen okokból azonban mindkettőt hagyta lejárni. Annyira mindenesetre ez nem nagy probléma, egyiket sem használtak soha fő címként, és a ThePiratebay.com is csak egy ideig irányította át az embereket az eredeti, .org végződésű címre. 

Ettől függetlenül persze a lejárt tartalékdomainek jövedelmezőek. Azt nem tudni, hogy a "clvrfls" nevű licitáló mit kezd majd vele. A ThePiratebay.com után a ThePiratebay.net és a Piratebay.net is új tulajdonoshoz kerül a napokban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.