Hirdetés

Elárasztja az Androidot a kiterjesztett valóság



|

A Google szerint a kiterjesztett valóság jövőre az androidos mobilok százmillióira érkezik meg.

Hirdetés

Amit Singh, a Google egyik alelnöke nemrég arról beszélt, hogy jövőre a kiterjesztett valóság az androidos okostelefonok százmillióira érkezik majd meg. Mindez a Google ARCore keretrendszernek köszönhető - az emberek készülhetnek a kiterjesztett valóságra. 

Hirdetés

A Google szerint rengeteg okostelefon támogatja majd az AR-t. Jelenleg a fejlesztőknek segítenek, igyekeznek jobbá tenni az élményt annak érdekében, hogy az embereknek kedve legyen minden nap használni a kiterjesztett valóságot. 

A következő évek során elvileg alapfunkcióvá válik a kiterjesztett valóság Androidon, és várhatóan ezzel egyszerre lesz egyre nyereségesebb ez a kategória. 

Az ARCore SDK még augusztusban jelent meg, ennek segítségével AR-appokat írhatnak a fejlesztők. Ezek futtatásához nem kell különleges hardver. Egyelőre az ARCore csak a Google Pixel és a Samsung Galaxy S8 szériákat támogatja, de az év végére elvileg több mint 100 millió androidos mobilon fut majd. 

Jövőre elvileg a középkategóriás készülékek és a belépőmodellek is támogatják az ARCore-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.