Hirdetés

Elárasztották a kártevők a Maceket



|

A McAfee szerint 744 százalékkal nőtt a maces kártevők száma tavaly.

Hirdetés

Sokan még mindig úgy vélik, hogy a Macek immunisak a kártevőkkel szemben. Sajnos ez már nincs így: a McAfee Labs legutóbbi biztonsági jelentése szerint a tavalyi évben 744 százalékkal nőtt a kártevőtámadások száma a Mac gépeken. 

Hirdetés

Ennek a nagy része adware jellegű kártevő volt, ami nem túl veszélyes, de szintén nemkívánatos. Az effajta kártevő nem adatot lop, hanem reklámokkal árasztja el a felhasználót. 

Az Apple szerint a maces felhasználói tábor továbbra is nő, már majdnem 100 millió felhasználót számlál. Mivel egyre népszerűbb, a kártevők fejlesztői is egyre nagyobb kedvvel célozzák a macOS-t. 

Az adware-nél veszélyesebb kártevők is akadtak: van, ami Word-makrónak álcázza magát, de korábban a Safarit és a Mailt is támadták. 

Bár a támadások száma nagy arányban nőtt, a kártevők mennyisége még mindig elenyésző a többi platformhoz mérten. Ráadásul ezeket könnyű is elkerülni: elég, ha maradunk az App Store-nál és a megbízható fejlesztőknél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.