Hirdetés

Elárulta a Google, hogy miért korlátozza a kamerás alkalmazásokat az Android 11



|

Nemrég derült ki, hogy a gyári kameraalkalmazás felé tereli majd a felhasználókat az Android 11 - a Google most elmondta, hogy miért.

Hirdetés

A Google sokakat magára haragított, amikor kiderült, hogy az Android 11 a gyári kameraalkalmazást erőlteti majd a felhasználók számára. Amikor ugyanis egy appon belül fotót vagy videót készítenénk, akkor innentől kezdve külső kamerakezelő nem lesz használható, kizárólag a gyári megoldás. Sok kérdést vetett fel a hír, és bár sejthető volt, hogy mindennek biztonsági okai vannak, a Google eddig nem igazán magyarázta meg, miért van erre szükség. Eddig.

Hirdetés

A Google legújabb közleményében azt mondja, hogy az Android 11-ben továbbra is lehet majd alapértelmezettként beállítani külsős kameraappokat, a bekapcsológomb dupla megnyomásával is indítható marad a funkció. A beépített kamerákat használó appok, mint az Instagram, ugyanúgy működnek majd továbbá, mint eddig. 

Amikor azonban egyes appok azt kérik, hogy készítsünk fotót vagy videót, már csak a gyári kameraapp ugrik fel, más nem lesz indítható. Ennek oka az, hogy a Google gondoskodni akar az EXIF-adatok helyadatainak pontos feldolgozásáról, az app engedélyeinek megfelelően. Vagyis azt akarják megakadályozni, hogy ha egy appnak nincsenek engedélyei a földrajzi adatokhoz, akkor ne jusson hozzá egy külsős kameraappon keresztül ezekhez. Ezt a kiskaput így lehet a lehető legegyszerűbben megoldani, ez pedig végső soron a felhasználók biztonságát segíti elő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.