Hirdetés

Elárulta az Nvidia, hogy a már eladott RTX 30-as kártyákat is érinti-e kriptovaluta-bányászat korlátozása



|

A cég közleményéből megtudhattuk, hogy kell-e teljesítménybeli változással számolniuk azoknak, akik korábban felvásároltak egy csomó ilyen GPU-t.

Hirdetés

Habár sokan értelemszerűen azért vásárolnak (vagy vásárolnának) új videokártyát, hogy picit felturbózzák a játékra összerakott PC-jük teljesítményét, bőven akadnak olyan illetők is, akik inkább kriptovaluta-bányászat céljából állítanak csatasorba akár fél tucat GPU-t is. Nagyon úgy tűnik, hogy az Nvidiának picit elege is lett az utóbbi típusú felhasználókból, mivel a hamarosan érkező RTX 3060-as GPU-ját különleges védelemmel látja el, de a jelek szerint azért nem fogja teljesen csődbe vinni a bányászokat.

Hirdetés

Az gyártó egészen pontosan a videokártya driverén keresztül éri majd el, hogy a 3060-as GPU bányászteljesítménye nagyjából 50%-kal kevesebb legyen, ami érthető módon komoly érvágást jelent az ezzel foglalkozóknak. Így hát joggal tarthattak egyesek attól, hogy a driver a 30-as széria más tagjaira is ilyesféle hatással lesz, ám időközben a vállalat megerősítette, hogy a többi, már eladott Amper-alapú GPU esetében nem kell ilyen korlátozással számolni.

Valószínűleg sok játékos örült volna annak, ha a 30-as széria már megjelent darabjai esetében is él a fenti megoldással az Nvidia, de lehet, hogy ez azért egy picit túl durva lépés lett volna a cég részéről. Azt most még könnyelműség lenne kijelenteni, hogy a korlátozás hatására több RTX 3060-as köt majd ki a játékosoknál, mert láthattuk, hogy a bányászok attól sem jönnek zavarba, ha más megoldás híján gamerlaptopokat kell munkára fogniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.