Hirdetés

Elavult és drága, de különc lehet a Sony Xperia 10 széria



|

A szivárgások alapján szokatlan, de nem feltétlen sláger lesz az Xperia XA széria utódjaként érkező Xperia 10 sorozat.

Hirdetés

Elméletileg a Sony február 25-én rántja le a leplet az Xperia XZ4-es csúcsmobiljáról, amely elképzelhető, hogy más nevet kap. Ezt azért gyanítják, mert az Xperia XA3 és az Xperia XA3 Plus helyett az említett napon a Sony az Xperia 10 és az Xperia 10 Plus okostelefonokat mutatja be. Ezek már többször kiszivárogtak. 

Hirdetés

Ami azt illeti, az újdonságokról szinte már mindent tudunk. Mindkettő hatalmas, illetve meglehetősen szokatlan képernyőt kap. Az egyik 5,9, a másik 6,5 hüvelykes, de mindkettő 21:9-es képarányt és 2560 x 1080-as felbontást használ. Oldalt és alul a kávát szinte észre sem venni, felül viszont elég vaskos a keret, amiben a hangszóró és a 8 megapixeles szelfikamera található. 

A hátlapra 13+5 és 10+8 megapixeles szenzorokat tesz a Sony, a másodlagos kamera a mélységérzékelésben segít, jobb bokeh effektes fotókat garantálva. A 4K-s videofelvételi lehetőség is adott lesz. 

Bár dizájnban nagyon szokatlanok lesznek az újdonságok, sajnos belül kissé elavultak. A Sony a Snapdragon 630 és a Snapdragon 660 chipeket választotta a 632 és a 670 helyett. Ezek pedig már közel két évesek, ráadásul a 630-as pont az elődmodellben, az Xperia XA2-ben volt benne. 

A készülékek 3 és 4 GB RAM-ot, 64 GB tárhelyet és Android 9 Pie rendszert kaphatnak, a kisebbik modell akkumulátora 2870 mAh-s. A vételárak 349 és 429 eurón alakulnak, ennyiért azonban egyik sem lesz bombasiker. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.