Hirdetés

Elbúcsúzhatunk a kopott, szakadt, kifakult óriásplakátoktól, itt a fenntartható megoldás!



|

A fejlesztés mögött az első e-könyvolvasót megálmodó cég áll.

Hirdetés

Az óriásplakátok, amellett, hogy vizuális környezetszennyezést jelentenek, problémákat is okoznak a városlakók számára. A plakátokat ugyanis rendszeresen újra kell ragasztani, a korábbiakat pedig el kell távolítani. Ha pedig egy plakáthelyet hosszabb ideig nem adnak ki, az szépen lassan elkezd rohadni, leválnak a felkent papírcsíkok, arról nem beszélve, hogy ez milyen csúnyán néz ki, és akkor még nem beszéltünk a feleslegesen elhasznált papírmennyiségről.

Ezen változtathat az E Ink új fejlesztése. A cég azzal írta be a nevét az IT világának történetébe, hogy közel húsz éve ők fejlesztették ki az első e-papírt alkalmazó könyvolvasó eszközöket, azaz ők voltak a Kindle és a hasonló e-olvasók előfutárai.

Hirdetés

A mostani fejlesztésükkel azonban szintet léptek: az e-book-olvasók jó ideig csak fekete-fehérben tudták megjeleníteni a tartalmakat, aztán eljött a színes kijelzők korszaka, de ezeknek a képességei még elég szerények voltak.

Az E Ink által kifejlesztett Spectra 6 viszont már egy LCD-kijelzőhöz hasonló színhűséget biztosít, és nagy előnye, hogy a korábbi e-olvasókhoz hasonlóan, statikusan képes ugyanazt a képet mutatni, energia felhasználása nélkül. A 30:1 kontrasztarányú, 200 ppi (pixel per inch) felbontású kijelző azonban egyelőre még nem kerül majd a végfelhasználók eszközeibe.

A technológiát ugyanis egyelőre valószínűleg az óriásplakátok következő generációjához fogják felhasználni, aminek tagadhatatlan előnye, hogy sokkal kevesebb hulladékkal fog járni a használatuk, ráadásul az újabb és újabb plakátokat nem kell majd ragasztgatni, hiszen azokat digitálisan fel lehet majd tölteni a Spectra 6 plakáthelyekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.