Hirdetés

Eldőlt a vezeték nélküli töltés jövőjét meghatározó párharc



|

A Powermat sokáig harcolt, most azonban átvette a Qi szabványt, és beszállt a Wireless Power Consortiumba.

Hirdetés

Anno nagy harc volt a VHS és a Betamax, valamint a Blu-ray és a HD-DVD között. Az új technológiáknál általában rivális szabványok küzdenek a népszerűségért, a piac azonban nem mindig tűr meg két megoldást is. A felhasználók általában jobban értékelik, ha olyan terméket vehetnek, ami minden meglévő kiegészítőjükkel kompatibilis. 

Hirdetés

A vezeték nélküli töltés világában a Qi és a Powermat harcoltak egymással, bár a Qi sokkal ismertebbé vált az elmúlt időkben. A Powermat most úgy döntött, hogy inkább átveszi a Qi szabványt, és beszállt a Wireless Power Consoritumba is. 

A Qi mostanra egyébként meghatározónak számít, hiszen olyan gyártók eszközei támogatják a vezeték nélküli töltési szabványát, mint az Apple, a Samsung vagy az LG. 

A Powermat döntése tehát nem hoz forradalmi változásokat, azonban a platform fejlesztéséhez innentől kezdve az eddigi rivális is hozzájárul. Ennek hála ha veszünk majd valamit, akkor abban is biztosak lehetünk, hogy működik majd a korábbi termékekkel. 

Amennyiben a fizikai távolságból működő vezeték nélküli rendszerek is életképesnek bizonyulnak, akkor viszont további zűrzavarra számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.