Hirdetés

Elég durva mérföldkövet értek el a világ iPhone-jai



|

Számok bizonyítják, mekkorát mennek a járvány alatt az Apple iPhone 12-esei és szolgáltatásai, különösen Kínában.

Hirdetés

Meghaladta az egymilliárdot az iPhone-ok aktív felhasználói bázisa, árulta el a Reutersnek adott interjújában Tim Cook Apple-vezér.

Cook a növekedés egyik indokaként Kínát jelölte meg, ahol állítása szerint a városiak körében a top 3 eladott okostelefonból kettő az Apple-é, sőt, az új modellre váltók száma is abszolút rekordot döntött az országban.

Hirdetés

2019-ben a cég 900 milliós aktív felhasználói bázisról beszélt. Egy éve még másfél milliárd készülék volt a felhasználóknál, most Cook szerint már a 1,65 milliárdot is átlépte ez az érték.

2021 Q1-es pénzügyi jelentésében a cég rekordbevételt, 111,4 milliárd dollárt jelentett le a december 26-án véget ért negyedévre, ez egy év alatt 21%-os növekedést takar.

A Kínában eladott iPhone-okból származó bevétel ugyanebben az időszakban 21,31 milliárd dollárnak felel meg, ami 57%-os erősödés tavalyhoz képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.