Hirdetés

Eleged van a hatalmas telefonokból? Írd alá ezt a petíciót!



|

A Pebble alapítója aláírásgyűjtéssel követeli, hogy az androidos térfélre is visszatérjenek a kompakt modellek.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy az érintőkijelzős telefonok hatalmasra nőttek az első fecskék megjelenése óta. Az eredeti iPhone még csak 3,5 hüvelykes volt, míg az első androidos készülék, a HTC Dream mindössze 3,2 hüvelyken kínálta a tartalmakat, ma pedig már a 6,5-6,7 hüvelykes monstrumok számítanak standardnek a csúcsmodellek körében.

A tepsik forradalmában főként az androidos mobilok vitték a zászlót, így napjainkra eljutottunk oda, hogy a Sony kompakt modelljeinek kivezetésével nem is maradtak tisztességes teljesítményt nyújtó kis méretű alternatívák a piacon. Ezen változtatna a Pebble alapítója, Eric Migicovsky, aki egy petícióval szeretné rávenni az androidos gyártókat a fordulatra.

Hirdetés

Az "Egy iPhone mini-méretű androidos telefont akarok" néven futó aláírásgyűjtéshez már több mint 16 ezren adták a szignójukat. Migicovksky azt is felvázolja, hogy pontosan miről álmodik: egy hat hüvelyk alatti modellről, ami megegyezik az iPhone 13 mini méretével, remek kamerái vannak, gyári androidot futtat és nem kerül többe 7-800 dollárnál. A mellékelt specifikációs listán Snapdragon 8-szériás processzor, 8 GB RAM, 5G-támogatás és 1080p-s OLED kijelző szerepel.

Nekünk azonban két rossz hírünk is van a kezdeményezésben reménykedők számára. Egyrészt az online petíciók nagyon-nagyon ritkán, vagy még annál is ritkábban szokták elérni a céljukat, másrészt hiába hangosak a kisebb mobilokat követelők a fórumokon és a kommentszekciókban, a valós kereslet merőben más képet mutat.

A jelentések szerint ugyanis a kompakt iPhone-okból még az Apple sem tud eleget eladni, ezért idén ősszel mindössze két generáció után el fogunk búcsúzni az 5,4 hüvelykes iPhone minitől, s hogy még jobban fájjon a dolog, a helyét egy 6,5-6,7 hüvelyk körüli péklapát veszi majd át. Végezetül pedig hiba lenne azt feltételezni, hogy a nagyobb androidos gyártók nem végezték el a maguk piackutatásait, vagyis sajnos nekik is meglehet az okuk rá, hogy nem kísérleteznek a kisebb dizájnokkal.

Ahogy persze a mondás tartja, a reményhal szívós állat, így sosem lehet biztosra venni, hogy nem kapunk még egy kisebb androidos telefont.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.