Hirdetés

Elégedetlen vagy a képeiddel? A PC World ajándék szoftverével szebbé varázsolhatod őket



|

Okkal népszerű a HDR, ám nehéz igazán jó HDR-es képet készíteni. A Franzis HDR Projects 5 segít a jó fotóidból még jobbakat alkotni.

Hirdetés

Rengeteg fotót készítettél a nyáron, de valahogy egyik sem olyan, amit a faladra is kiakasztanál nagy méretben? Lehet, hogy csak egy kis utómunka hiányzik, és máris csodás eredményt kapsz. Ebben segít a profi szerkesztőprogramjairól ismert Franzis speciális alkalmazása.

Divatos képjavítás

A HDR-effekt nem új keletű, de manapság előszeretettel alkalmazzák akár mozifilmekben, akár mobiltelefonok kameráiban. Ha sikerül jó minőségű HDR-képet vagy videót rögzíteni, akkor azon a világosabb és a sötétebb részek is jól látszanak, miközben a kontraszt kielégítő marad, és a színhelyesség sem torzul. Sajnos azonban mobillal nem mindig sikerül tökéletesen az automatikus HDR-módban készített kép, ezért érdemes bevetni a Franzis HDR Projects 5-öt.

Hirdetés

Ez az alkalmazás képes az alul- és felülexponált képekből kiválogatni a szükséges információkat, majd ezek alapján elkészíteni egy új, immáron HDR-rel feljavított új fotót. A nagy dinamikatartomány eléréséhez az eltérő expozícióval készített képeken felül speciális eljárásokra is szükség van (tonemapping, exposure blending stb.), ám ezeket már a szoftver kínálja. A HDR Projects 5 akkor nyújtja a legjobb eredményt, ha már eleve megfelelő SDR-képeket készítesz, és a szoftverben kombinálod őket, ám ha csupán egyetlen kép feljavítását várod el tőle, ebben is megpróbál segíteni. Ehhez számtalan, előre definiált profilt kínál, amelyeket tetszőlegesen finomhangolhatsz is, illetve valós időben összehasonlíthatod az eredeti képet az átalakítottal.

A program kezelőfelülete igen mostoha, az angol menük közötti eligazodáshoz egy kevés időt mindenképpen el kell töltened vele, de szerencsére minden beállításhoz és gombhoz tartozik magyarázat, ha pedig egy módosítás mégsem tetszik, bármikor visszaléphetsz. Amennyiben megtaláltad a tökéletes beállítást, kötegelt műveletvégzésre is rábírhatod a HDR Projects 5-öt.

Ha szeretnéd te is használni, akkor vedd meg a szeptember 2-án megjelenő 2022/09-es PC World magazint, amihez ajándékba jár a Franzis HDR Projects 5, akárcsak más értékes szoftverek és egy PC-s játék is - az előfizetők számára már két nappal korábban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.