Hirdetés

Elektromos autóként születhet újjá a legendás DeLorean



|

Ahová mi megyünk, ott nincs szükség belső égésűre.

Hirdetés

Vissza a jövőbe-fanok, figyelem: feléledt a remény, hogy egy texasi cég a befuccsolt DeLorean MotorCompany autógyártó nevét továbbvíve dobja ismét piacra az ikonikus DeLorean DMC 12 sportautót, csak immár elektromos meghajtásban.

A DMC 12 épp idén tölti a negyvenet, márpedig a National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) új szabályozása révén immáron engedélyezett a legalább 25 éves autómodellek replikáinak alacsony számban történő gyártása, ahogy azt a DeLorean Motor Company is megírta e heti blogbejegyzésében.

Hirdetés

Igen ám, de nemcsak a pandémia alatt tönkrement beszállítópartnerek nehezítik a visszatérést, hanem az is, hogy a cég által 2015-ben eredetileg tervezett motor csupán 2022-ig felelne meg a környezetvédelmi előírásoknak. Ezt ők sem tartják most már jó ötletnek legyártani, ezért is fontolták meg, hogy elektromosra váltják a belső égésű motort.

Hogy ebből végül mi fog kikerekedni, arról nincs hivatalos döntés, a cég is úgy zárja sorait, hogy tartsunk velük a továbbiakban is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.