Hirdetés

Elektromos repülőkkel szállítaná a csomagokat a DHL



|

A német cég már meg is rendelte az ehhez szükséges flottát.

Hirdetés

Habár még mindig vannak megoldandó dilemmák a téma körül, az autóiparban egyértelműen elindult az átállás az elektromos meghajtásra, miközben már a teherszállításban is kísérleteznek a technológiával.

A versenyből pedig a légi szállítmányozás sem marad ki, a német DHL ugyanis nemrég bejelentette, hogy elektromos repülőgépekből álló flottával bővíti a kapacitását.

Hirdetés

A 12 gépet a seattle-i Eviation gyártja majd, amely 2024-re ígérte a szállítás teljesítését. A cég 2015 óta dolgozik az Alice nevű repülőn, ami 9 utast, vagy 1,2 tonna terhet képes szállítani, 815 km-es hatótávval.  Az egyetlen szépséghiba, hogy a szerkezet még sosem szállt fel, de az Eviation szerint idén már sor kerülhet az első repülésre.

A DHL-nek pedig ennyi is elég, a Deutche Post DHL Group ugyanis vállalta, hogy 2050-ig karbonsemlegessé teszi a működését. A nemes cél érdekében 8,3 milliárd dollár értékű erőfeszítéseket tesznek, ezek sorát gyarapítja a repülős kísérlet.

Nem az Eviation egyébként az egyetlen, elektromos repülésről álmodozó vállalkozás: ezen munkálkodik például a svéd Heart Aerospace és az olasz Tecnam is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.