Hirdetés

Elektromos rollerrel bővül a Mercedes-Benz kínálata



|

A vállalat egyelőre nem árulta el a jármű árát, de azért néhány fontos részletről már lehullt a lepel.

Hirdetés

Ha környezettudatosan szeretnénk élni a mindennapokban, akkor nem mindegy, milyen módon tesszük meg a munkahelyünkhöz vagy éppen a bolthoz vezető utat, de szerencsére többféle olyan jármű is létezik már, amivel viszonylag hamar eljuthatunk A pontból B-be, és közben még a levegőt sem szennyezzük.

Ilyenek például az elektromos rollerek, amelyekből számos modellt találni már a piacon, és most a Mercedes-Benz is bemutatta saját verzióját. A vállalat a svájci Micro Mobility Systems csapatával közösen alkotta meg az eScooter nevű járgányt, ami 500 wattos motort kapott és mindössze néhány óra alatt fel lehet tölteni az akksiját. Szágudolzni nem igen lehet a rollerrel, mivel nagyjából 12 mérföld/óra (20 km/h) a maximális sebessége, cserébe viszont egészen könnyű, kevesebb mint 13,6 kg-t nyom.

Hirdetés

Az eScooter mellé tartozik egy mobilos alkalmazás is, ami megmutatja például az akksi töltöttségi szintjét, de a roller bizonyos funkcióit is állítgathatjuk majd ezen keresztül. A jármű egyébként strapabírónak tűnik, ráadásul a megjelenése is kifejezetten ütős, és a Mercedes-Benz szerint akár 3000 mérföldet is meg lehet majd tenni vele. A cég újdonsága először Németországban lesz elérhető, és ugyan azt még nem tudni, hogy pontosan mikor érkezhet meg, és mennyibe kerül majd, de borsos árra lehet számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.