Hirdetés

Elengedhetetlen kiegészítők utazáshoz - ezeket ne hagyd otthon!



|

Néhány kütyüt akkor is érdemes beszerezned, ha a nyaralás számodra együtt jár az elektronikai eszközeid fiókba rejtésével.

Hirdetés

A technológia átszövi a mindennapjainkat. Telefonunk folyamatosan velünk van, a lakás roskadozik a kütyüktől és bármelyikhez is nyúlunk, azzal áramot használunk. Sokan ezért a nyaralások, utazások alkalmával szeretik a minimumra szorítani az eszközök használatát és csak a legszükségesebbeket viszik magukkal, viszont még ebben az esetben is szükség lehet olyan cuccokra, amik praktikusak vagy éppen növelik a kényelmünket. Tíz ilyet ajánlunk nektek az alábbiakban. 

Hirdetés

1. AirTag, Tile, Samsung Tags követő

Utazáskor fontos szabály, hogy vigyázzunk értékeinkre, tömegközlekedési eszközökön, strandokon különösen figyeljünk mindenre, mert akármennyire is biztonságos egy ország, tolvajok bárhol lehetnek. Ha esetleg mégis úgy hozza a sors, hogy akár saját figyelmetlenségünkből, akár bűnözők miatt nyoma veszik pénztárcánknak, kulcsunknak, bőröndünknek vagy táskánknak, segíthet a visszaszerzésben egy jól eldugott követő, mint például a Tile, az Apple AirTag vagy a Samsung SmartTag. Ne felejtsük el az eszközeink nyomon követését is beállítani; ha a hatóságok segítőkészek, ez sokat jelenthet.

2. Vízálló tok

Sem eldobható kamerára, sem speciális készülékre nincs szükségünk ahhoz, hogy látványos víz alatti fotókat készíthessünk. Elég a telefonunk és egy legrosszabb esetben is 20-25 ezer forintért megvásárolható vízálló tok, ami kimondottan arra szolgál, hogy védje eszközeinket a károsodástól. Igaz, hogy a készülékek többsége kisebb-nagyobb mértékben vízálló, de sós vízben búvárkodni akkor sem ajánlott velük. Egy olcsó vízhatlan "zsák" is elegendő lehet.

3. Akciókamera

Ha valami egzotikusabb helyre megyünk, egy akciókamera segíthet, hogy anélkül készítsünk izgalmas, látványos felvételeket, hogy közben saját vagy mások testi épségét veszélyeztetnénk. A GoPróhoz és társaihoz kaphatók mindenféle pántok és egyéb eszközök, amelyekkel testünkre, fejünkre erősíthetjük, és saját szemszögünkből mutathatjuk meg, milyen élmény szélsebesen siklani a hegyoldalban vagy testközelből látni a gyönyörű, változatos tengeri élővilágot.

4. Powerbank

Utazások, kirándulások során rengeteget tud segíteni egy okostelefon, de mit sem ér, ha nem bírja szusszal - ilyenkor jöhet jól egy mobiltöltő, amivel meghosszabbíthatjuk eszközeink ébrenlétét. Ha kimondottan telefonhoz keressük, egy kisebb kapacitású, egyben kompaktabb és kevésbé súlyos opció is megteszi, de ha nagyobb akkumulátorral szerelt eszközt töltenénk, netán több kütyübe akarunk életet lehelni, egy 10 ezer mAh-s lehet a leghasznosabb.

5. Utazó töltő

Olyan korban élünk, amelyben környezetvédelmi okokból már nem jár automatikusan töltőfej az okostelefonok mellé, úgyhogy aki nem szeretné kizárólag laptopjáról tölteni készülékét, kénytelen külön venni egyet (vagy a meglévőt használni). Akiknek a gyorstöltés a sokoldalúsághoz képest kevésbé fontos, azok legjobban egy utazó töltővel járnak, amely bárhol képes a helyi szabványra konvertálni töltőinket, jobb esetben pedig USB-csatlakozókat is kínál.

6. Twelve South AirFly Pro

Szinte mindenben van már Bluetooth, azt gondolhatnánk hát, hogy soha nem lesz szükségünk egy olyan kiegészítőre, mint a Twelve South AirFly Pro. Valójában nem annyira elterjedt ez a technológia, mint gondolnánk - autóban, repülőkön, az edzőteremben vagy akár otthoni kikapcsolódás során is jól jöhet a megoldás. Az eszközt egy jackcsatlakozóhoz kapcsolhatjuk, és bármilyen BT-fejhallgatót használhatunk vele, akár egyszerre két fülessel.

7. Bőröndmérleg

Csábítóak a fapados légitársaságok alacsony árai, ám figyelnünk kell a megkötésekre is: a fej fölötti rekeszekben elhelyezett kabinbőröndök súlya például nem haladhat meg egy bizonyos értéket. Érdemes eleve úgy pakolni, hogy visszafelé elférjenek a szuvenírek is, és ne lépjük át a súlyhatárt, de ha biztosra akarunk menni, fillérekért szerezhetünk egy bőröndmérleget. Minimális helyet foglal, de sok kellemetlenségtől menthet meg.

8. Gimbal

Az akciókamerákat már említettük, ahogy a vízálló tokokat is, de városnézés, kirándulás közben csak egy gimbal segítségével készíthetünk igazán jó felvételeket. Ez abban segít, hogy stabilan tudjuk tartani a kamerát (a DJI OM 5 esetében a stabilizátorba illesztett okostelefont, a DJI Pocketeknél magát az eszközt); akárhogy is mozgatjuk, mindig vízszintben maradjon, de több modell is programozható, előre beállított mozdulatsorokat képes végrehajtani, illetve egy analóg kar segítségével finomhangolható a mozgás, így folytonos, precíz forgások végrehajtásában is segít. A DJI OM 5 ráadásul teleszkópos, amivel még jobban kihasználhatjuk a bennünk rejlő kreativitást, miközben minimális helyet foglal, akár zsebben is elfér. Már egy régebbi modellel is jobban járunk, mint ha remegő kézzel videóznánk.

9. Rövid USB-kábel

Minden utazásnál nagy kincs a szabad hely. Már az is számít, ha csak néhány kábelnyit meg tudunk spórolni - lehet, hogy eggyel több zokni fér be a bőröndbe. Akár powerbankről töltenénk telefonunkat, akár a fali csatlakozóról, szinte biztos, hogy nem fog kelleni fél méternél hosszabb vezeték, sőt talán az a legjobb, ha megkeressük a lehető legrövidebbet, amely csak arra elég, hogy a töltő mellett kényelmesen elférjen a készülék is, és ne törjön meg a drót.

10. Utazóvasaló

Ez talán nem olyan okos, mint listánk többi szereplője, de kétségtelenül praktikus. Hacsak nem vagyunk nagyon aprólékosak, és nem csomagolunk mindent olyan szorosra, hogy még részecskék se férjenek át két ruhadarab között, biztos, hogy mire megérkezünk, a ruháink kisebb-nagyobb mértékben meg fognak gyűrődni. Egy kompakt, hordozható vasaló lehet a legjobb megoldás; a legtöbb gőzölni is tud, és a tervezők különösen ügyelnek a tömeg alacsonyan tartására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.