Hirdetés

Elérhető áron is jó választás a Huawei P40 Lite E



|

A Huawei P40 prémium sorozatát követő P40 Lite E a kedvező árcímke ellenére is sokrétűen használható, amiben a jól kiválasztott hardver mellett a Huawei folyamatosan növekvő szoftverkínálata is segít.

Hirdetés

A Huawei P40 Lite E-t szoftveres háttere és a Huawei saját alkalmazásboltja együtt olyan funkcionalitással ruházzák fel, amelyet sokkal drágább modellek is megirigyelhetnek.

Jóárasítva, de komoly kompromisszumok nélkül

A Huawei P40 Lite E-ben a cég saját fejlesztésű Kirin 710F rendszerchipje dolgozik 4 GB RAM és 64 GB tárhely mellett, amelyet ráadásul akár fél tarabájtnyi microSD kártyával is bővíthetünk. A kijelző átmérője 6,39 hüvelyk, és a nagy felület szinte a telefon egész előlapját lefedi, csupán az egyik sarokban találunk egy pontszerűen elhelyezett apró szelfikamerát. Épp ezért a HD+ felbontású, színgazdag panelen kifejezetten jó élmény akár filmeket vagy sorozatokat nézni, akár játszani.

Hirdetés

A 4000 mAh kapacitású akkumulátor már önmagában a csúcsmobilok szintjén áll, de mivel takarékosabb hardvert kell ellátnia, a készülék még tovább bírja egyetlenegy feltöltéssel. Sőt, a mesterséges intelligencia is a segítségünkre van, hiszen használati szokásainknak megfelelően tovább optimalizálja a teljesítményt és az energiafogyasztást is.

Fotózás magasabb szinten

A Huawei P40 Lite E 48 megapixeles, f/1.8 főkamerája egy sokkal komolyabb modellen is elférne, ráadásul szintén a komolyabb modelleket idézi, hogy a főkamera mellett még egy 8 megapixeles, 120 fokos ultraszéles-látószögű kamera és egy 2 megapixeles mélységérzékelő szenzor is helyett kapott.

Ezek segítségével a részletes tájképektől a portrékon át az akciódús jelenetekig mindenre találunk jó beállítást, a rendszer szürkületben is jól teljesít, az Éjszakai Módban pedig még azt is megtehetjük, hogy hat másodpercen át "gyűjtjük a fényt" exponálás közben, miközben kezünk remegését a képstabilizáló rendszer semlegesíti. Ha viszont jók a fények, a mobil automatikusan átvált HDR üzemmódba, és több, gyors ütemben ellőtt kép legjobb részleteit egyesítve, egy minden szinten tökéletes, kontrasztos, nagy dinamikatartományú végeredményt kapunk.

A mesterséges intelligencia itt is segít: automatikusan felismer több mint ötszáz különféle jelenetet és ezekhez alakítja a felvétel beállításait is. A fejlett videós funkciók egyikével a fenti jelenetet tizenhatszoros lassításban is rögzíthetjük, már-már mozis élménnyé varázsolva a pillanatot.

Appok a mobilodra szabva

Még a legjobb telefonokból sem hozható ki a maximum a megfelelő szoftveres környezet nélkül. A Huawei ugyan csak nemrég kezdte fejleszteni a Huawei Mobile Services (HMS) ökoszisztémát, de a rendszerbe villámsebességgel kerülnek fel az újabb és újabb alkalmazások. A HMS ezáltal rövid idő alatt a világ harmadik legelterjedtebb app-rendszere, jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 400 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az alkalmazások fejlesztésén pedig 1,3 milliónál is több fejlesztő dolgozik.

A HMS-be bekerülő, folyamatosan frissülő szoftverkínálatot a mobilokról az AppGallery használatával lehet elérni: az alkalmazás-áruház biztonságos, jól kereshető, rendszerezett formában tartalmazza a Huawei eszközökre elérhető appokat. Nem csoda, hogy az AppGallery már Kínán kívül is 90 millió felhasználót gyűjtött, Európában 9 hónap alatt ötszörösére, Magyarországon pedig háromszorosára nőtt az alkalmazásokat innen telepítők száma.

Appokból már most is van bőven, és napról napra tovább nő a jelenleg 55 ezret is meghaladó kínálat. A legnépszerűbb nemzetközi alkalmazások, mint a TikTok vagy a Viber mellett minden országban elérhető az ottani felhasználók által leginkább keresett appok legtöbbje. Így nálunk is megtalálhatóak minden témakör legfontosabb appjai az Időképtől a Nosalty receptjein át az Árukeresőig, a legnagyobb magazinok és napilapok online változataitól a magyar netbanki appokig. A magyar vonatkozású alkalmazáskínálat bővüléséről külön aloldalon is lehet tájékozódni, hogy aztán pár koppintással letöltsük és telepítsük kedvenceinket.

Az AppGallery alá felkerülő alkalmazásokat úgy fejlesztik, hogy azok tökéletesen működjenek együtt a Huawei készülékekkel, és nagy gondot fordítanak azok biztonsági ellenőrzésére is. Ha tehát valaki a Huawei P40 Lite E mobilt választja, egy olyan digitális társhoz juthat, amelyet a kiterjedt alkalmazás-kínálatnak köszönhetően teljesen személyre szabhat, hogy az élete minden területén helyt álljon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.