Hirdetés

Elérhetőbb lett az androidos Chrome sötét módja



|

Az androidos Chrome új verziója hozzáférhetőbbé tette a sötét módot, és jelszógenerátort is tartalmaz.

Hirdetés

Az Android rendszerre írt Google Chrome böngésző még áprilisban, a 74-es verziójával kapta meg a mostanában oly divatos sötét módot. Ezt azonban egy rejtett beállítás (zászló) mögé rejtették, ami azt jelenti, hogy a felhasználók többsége még csak nem is tudott róla. 

Hirdetés

A Chrome 75 időközben megérkezett, és végre hozzáférhetőbbé tette ezt a sötét módot is. A funkció konkrétan bekerült a beállítások menübe, így már bárki láthatja és engedélyezheti. Alapból a Chrome akkor vált sötét módra, ha a készülék energiatakarékos módban van, de a sötét mód kényszeríthető is, és természetesen a világos is beállítható állandóra. 

A Google komolyan gondolja a sötét módot, ezért az eddigi hibákat és pontatlanságokat is javította, így már a szöveg is jól olvasható a sötét háttereken. 

További újítás a Chrome-ban a jelszógenerátor. A jelszavak megadásakor alul egy új sáv jelenik meg, kulcs ikonnal, ami a mentett jelszavakat mutatja, illetve tud javasolni erős kódot is. 

Megérkezett a Level 2 Web Share API is, vagyis a weboldalak már képesek fájlokat vagy képeket natív módon megosztani az Android megosztás menüjén keresztül. Korábban csak szöveget és URL-t lehetett hasonló módon - ugyanakkor most is feltétel, hogy a funkciót az adott oldal támogassa. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.