Hirdetés

Élesedett az iOS 14.5, ezek a legfontosabb újdonságok



|

Megérkezett az Apple mobileszközeire tervezett iOS operációsrendszer legújabb verziója, ami fontos újításokat hozott.

Hirdetés

A tegnapi nap folyamán minden felhasználó számára elérhetővé vált az iOS 14.5, valamint vele párhuzamosan az iPadOS 14.5. A frissítés végtelenül egyszerű, manuálisa a Settings applikációt kell elindítanotok, itt pedig a General menüpontban a Software Update opciót kell kiválasztani.

De miért is olyan fontos az iOS 14.5, milyen újdonságokat hozott el nekünk a frissítés? A maszkokat viselő felhasználók számára például egy nagyon fontos új funkció érkezett, de ezen felül is bőven akadnak itt izgalmas újítások.

Hirdetés

Az Apple Watch mostantól képes feloldani a telefonodat akkor is, ha épp arcmaszkot viselsz. Ehhez okosórádnak watchOS 7.4-gyel kell rendelkeznie (ez a frissítés ugyancsak tegnap érkezett meg). Az új opció aktiválásához a Settings appon belül a Face ID and Passcode menüponthoz kell navigálni, majd itt az Unlock with Apple Watch lehetőségre bökni. A gyors beállítás elvégzése után bármikor feloldható és lezárható az iPhone-od az Apple Watchod segítségével - ha így teszel, az órád haptikus visszajelzést fog adni. 

Érdemes szót ejteni az új App Tracking Transparency lehetőségről is, ami abban nyújt nagy segítséget, hogy világosan lást és könnyedén szabályozhasd azt, hogy mely alkalmazások akarnak téged nyomon követni más appokon keresztül - ilyen például a Facebook is. A fejlesztők átdolgozták továbba Apple News+ rendszert, bekerült egy teljesen új kereső tab is.

Siri is okosodott egy keveset, miután az iOS 14.5 telepítését követően első alkalommal játszik az ember egy zeneszámot az iPhone-ján, a virtuális asszisztens rákérdez, mely zenehallgató alkalmazással szeretné ezt megtenni (választható a Spotify, a Pandora, és az Amazon Music is), később pedig ez a beállítás válik alapértelmezetté. Két új Siri hang is érkezett.

Emojik nélkül nem élet az élet, ezt jól tudják az Apple fejlesztői is. Éppen ezért az iOS 14.5 több mint 200 új rajzocskával bővíti a repertoárt. Van köztük szakállas nő is például, szóval, ha eddig csak ez hiányzott az életedből, végre megnyugodhatsz. Mindezeken felül gyúrtak még kicsit a Podcasts alkalmazáson, illetve megjelent az AirTag támogatás is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.