Hirdetés

Életet mentett a Google Pixel



|

Az automatikus balesetérzékelés órákig tartó fogságtól mentett meg egy súlyosan sérült férfit, akit a saját birtokán ért a baj.

Hirdetés

A 2013-ban debütált Google Pixel mobilok ugyan sosem váltak olyan sikertermékké, mint mondjuk a Galaxy S széria, de a szoftveres képességekben mégis az androidos mezőny legfejlettebb versenyzői közé tartoznak. A Google üdvöskéinek egyik hasznos megoldása a személyes biztonságért felelős alkalmazás, ami képes érzékelni az autóbaleseteket, majd segélyhívást kezdeményezni.

Egy Missouriban élő felhasználó nemrég arról számolt be a Redditen, hogy néhány hónapja élesben is tesztelhette a funkciót, amikor rendhagyó módon a saját udvarán került bajba. A postnospam néven író férfi még november végén egy Bobcat munkagéppel dolgozott a birtokán, mikor felborult, s fejjel lefelé beszorult egy vízmosásba.

Hirdetés

A baleset következtében hét bordája és négy hátcsigolyája is eltört, kimászni azonban még sértetlenül sem tudott volna, ugyanis a jármű pozíciójából adódóan nyithatatlanná vált az ajtó és az ablak is. A bajt tetézve még a mobilja is olyan helyre esett, ahol nem érhette el, ám a néhány héttel korábban aktivált automatikus balesetérzékelés magától is akcióba lépett a Pixel 4 XL-en, és tárcsázta a 911-et.

A borulástól eszméletét vesztett férfi számításai szerint 8 perc után térhetett magához, de addigra már egy diszpécser is szólítgatta a bluetooth headsetén keresztül. A bejelentést követően a segítség hamar megérkezett a helyszínre és ellátták a sérültet, a Pixel nélkül viszont sokkal rosszabbul is alakulhatott volna a történet.

A baleset ugyanis a birtok egy félreeső szegletében történt, s az egykor mentősként dolgozó férfi a segélyhívás nélkül akár órákat is eltölthetett volna a fejre állt Bobcatben, mire felfedezte volna valaki. Ennyi idő alatt pedig a hipotermia veszélyével is számolni lehetne, de a szivárgó üzemanyag miatti tűzveszély is joggal aggasztotta a sérültet.  

Nem árt tehát használni az okoskütyük biztonsági funkcióit, hiszen sosem tudhatja az ember, hogy mikor szorul rájuk. Hazánkban a Google ugyan hivatalosan nem árulja a Pixeleket, de azok, akik mégis beszereztek egyet itt találnak útmutatót a Személyes Biztonság alkalmazás kezeléséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.