Hirdetés

Életet mentett az ÉletMentő mobilapp - ezért töltsd le te is!



|

A nemrégiben történt eset is jól példázza, miért töltse le mindenki ezt az alkalmazást - gyorsan itt is összefoglaljuk, mi mindenben segíthet.

Hirdetés

Egy ideje már ingyenesen elérhető a Androidra a Play Store és iOS alá az App Store kínálatában az ÉletMentő nevű app, amelyet az Országos Mentőszolgálat megbízásából készítettek. A hazai szervezetek sokszor hangsúlyozták már, milyen fontos lenne, hogy mindenki mobilján ott legyen az app és benne legyenek a legfontosabb adatok a felhasználóról, ugyanis szó szerint életmentő lehet, ha valamilyen baleset vagy hirtelen rosszullét esetén ennek használatával sokkal hamarabb érkezne a segítség.

Hirdetés

Mire jó az ÉletMentő app?

Az életmentés egyik legfontosabb "hatékonysági mutatója" az időfaktor. Minél hamarabb értesítjük a mentőket, és minél gyorsabban megkapják a szükséges alapvető információkat a helyszínre érkezők, annál nagyobb a valószínűsége, hogy sikeresen tudnak közbeavatkozni. Az alkalmazás piros, Mentők gombjával azonnal a mentőszolgálat segélyhívójára csatlakozhatunk, de közben az app elküldi a pontos tartózkodási helyet, valamint az alkalmazásban tárolt fontos egészségügyi adatokat is.

Extra funkciók között találunk pontos GPS koordinátát (ha nem valamilyen könnyen azonosítható városi környéken tartózkodunk), vagy épp a legközelebb elérhető automata defibrillátort, sürgősségi ambulanciát, gyógyszertárat vagy fogorvost. Emellett abban is tanácsot ad, hogy a mentők megérkezéséig milyen elsősegélyben részesíthetjük a beteget vagy sérültet.

Az alkalmazás használatát akár szimulált helyzetben ki is lehet próbálni, hogy élesben már ne legyen nehéz mindent megérteni: erre külön teszt üzemmód áll rendelkezésre az alkalmazás képernyőjének bal felső sarkában.

Segítség egy gombnyomásra

Az Országos Mentőszolgálat néhány napja adott hírt egy olyan esetről, amelyben az ÉletMentő app használata segített. Egy 71 éves férfi fűnyírás közben lett rosszul, először mellkasi fájdalmakra panaszkodott, majd összeesett. Felesége a férj telefonján indította el az alkalmazást és nyomta meg a segélykérő gombot, ezzel elküldve az appban tárolt adatokat is.

Mire a legközelebbi mentőautó a helyszínre ért, az adatokból máris kiderültek a kórelőzmények, például asz is, hogy a betegnek már korábban is volt infarktusa - ennek ismeretében végül stabil állapotban sikerült kórházba szállítani a férfit idős feleségével együtt, aki szerencsére azonnal tudta, hogy pánik vagy egyéb tanakodás helyett az apphoz érdemes fordulnia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.