Hirdetés

Életveszélyes biztonsági réseket rejt a Tesla Model 3



|

Egy kiberbiztonsági cég csapata sikerrel bizonyította, hogy két ponton is áttörhető az autó védelme.

Hirdetés

A kiberbiztonság szempontjából rendkívül fontos az etikus hackerek hozzájárulása, akik arra használják a tudásukat, hogy felhívják a figyelmet a különböző eszközökben és szolgáltatásokban rejlő biztonsági résekre, lehetőleg még azelőtt, hogy ártó szándékú aktorok is kihasználnák őket.

A kanadai Vancouverben a napokban zajlott le a Zero Day Initiative program Pwn2Own néven futott versenye, amelyben etikus hackerek mérhették össze a tudásukat, az egyik csapat pedig két súlyos biztonsági rést is felfedezett a Tesla Model 3 szoftverében.

Hirdetés

Az elektromos autógyár több millió példányban értékesített kompakt autójának gyengeségeit egy francia kiberbiztonsági cég, a Synacktiv biztonsági szakemberei találták meg. Az egyik hátsó kaput az energiamenedzsmentért felelős Gateway rendszer rejtette, a kihasználásával pedig a tulajdonos közreműködése nélkül, távolról is kinyitható az autó első csomagtartója és ajtajai.

A másik biztonsági rés a jármű infotainment rendszeréhez köthető, és elég tágasnak bizonyult ahhoz, hogy a hackerek hozzáférjenek a Model 3 irányításához, életveszélyessé téve az autót. A Synacktiv tagjait a felfedezésekért cserébe végül nemcsak az idehaza 19 millió forintos induló áron kapható kocsit nyerték meg, de 350 ezer dollárnyi (kb. 125 millió forint) pénzjutalmat is bezsebelhettek mellé.

A jó hír, hogy a Tesla szponzorként vett részt a Trend Micro által szervezett rendezvényen, így a gyártó már hozzá is látott a biztonsági problémák kijavításához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.