Hirdetés

Életveszélyes hosszabbítókat és elosztókat hív vissza a fogyasztóvédelem



|

Összesen 13 termék érintett, nem árt ellenőrizni az otthoni eszközöket.

Hirdetés

Az ember szeretné azt hinni, hogy nem kell aggódnia a boltban, számlával vásárolt elektronikai eszközök miatt, a valóság viszont sajnos ennél összetetteb, sosem lehetünk elég óvatosak, ha a biztonságról van szó.

Látványos leckét adott most erről az Innovációs és Technológiai Minisztérium Mechanikai és Villamos Laboratóriumában elvégzett vizsgálat, melynek során összesen 13 elosztókészletet és hosszabbítókábelt ellenőriztek. A teszten pedig mind a 13 eszköz megbukott, ezért azonnali hatállyal kivonták őket a forgalomból.

Hirdetés

A laboratórium munkatársai az összes terméket tűzveszélyesnek találták, négy viszont megütötte a főnyereményt a halál-bingón, mert még áramütéssel is járhat a használatuk. Az érintett eszközök ENTAC, GAO, EMOS, ICON, Sky és steck!, márkaneveken futnak, fényképes leírásuk ebben a PDF-ben böngészhető.

"A fogyasztóvédelemben a biztonság az első, ezért a vezetékhosszabbító készleteket idén fokozottan fogjuk ellenőrizni. A célzott témavizsgálat nemcsak a kereskedelmi forgalomban kapható termékekre terjed ki, a kockázatos árucikkeket a vámhatósággal szorosan együttműködve már a vámhatáron igyekszünk megfogni. A fogyasztóvédelmi hatóság megtiltotta a már megbukott termékek árusítását, elrendelte  a forgalomból való kivonásukat, egy hosszabbítót pedig a vásárlóktól is visszahívnak."

- nyilatkozta Keszthelyi Nikoletta, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

Az ITM közleménye szerint a betiltott hosszabbítók és elosztók egyik vezetékének érkeresztmetszete sem érte el a kötelező minimumot, az áramütés-veszélyes eszközöknél pedig a védőérintkezők előírt legnagyobb értéket meghaladó távolságát találták problémásnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.