Hirdetés

Elfogyott a Microsoft türelme, muszáj lesz frissíteni a Windows 10-et



|

Már nem sokáig húzhatják azok, akik nem léptek tovább az operációs rendszer korábbi verziójáról.

Hirdetés

A Microsoftnál egy ideje már a 2021 őszén megjelent Windows 11-re koncentrálnak a fejlesztők, folyamatosan szállítva a rendszerhez az újdonságokat és a finomhangolásokat, még ha nem is mindegyiket üdvözli kitörő örömmel a generációváltást meglépő közönség.

Eközben a továbbra is a windowsos számítógépek 71%-án futó Windows 10 már megkezdte a lassú haláltusáját: a redmondiak januárban befejezték a platform értékesítését, az előző hónapban pedig közölték, hogy nem számíthatunk több funkciófrissítésre a sokat látott rendszerhez. A jó hír, hogy a biztonsági fixeket egészen 2025. október 14-ig biztosítani fogja a vállalat, ám ehhez elkerülhetetlen lesz, hogy a Windows 10 legutolsó verzióját használjuk.

Hirdetés

A Microsoft ugyanis nemrég a Windows message centeren keresztül hívta fel rá a figyelmet, hogy június 13-ával véget ér az előző, 21H2-es verzió támogatása, melyet követően az ehhez ragaszkodó felhasználók nem számíthatnak több biztonsági frissítésre. Sok választásuk ugyanakkor nem lesz az érintetteknek, a redmondiak ugyanis kényszeríteni fogják az utolsó, 22H2-es Windows 10 update telepítését.

"A Windows Update a védelem és a produktivitás megőrzése érdekében automatikus funkciófrissítést kezdeményez a Windows 10-et futtató fogyasztói és nem felügyelt üzleti eszközökön, amelyek elérik, vagy néhány hónapon belül el fogják érni a támogatási időszakuk végét. Így az eszköz továbbra is támogatott marad, és havonta megkapja a biztonság és az ökoszisztéma állapota szempontjából kritikus fontosságú frissítéseket."

- írja a cég, azt is hozzátéve, hogy a felhasználók maguk választhatnak egy kényelmes időpontot a tavaly szeptemberben kiadott 22H2-es verzió installálására. A Microsoft nem részletezi a menetrendet, de valószínűsíthető, hogy június elejével bukkanhatnak fel az értesítések az elkerülhetetlen frissítésről, akik viszont a saját kezükbe vennék az irányítást, azoknak a redmondiak azt tanácsolják, hogy minél előbb indítsák el a manuális telepítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.