Hirdetés

Elfogytak a videokártyák, ezért gamerlaptopokat halmoznak fel a bányászok



|

Alighogy megjelentek az Nvidia GeForce RTX 30-as kártyával szerelt gaming notebookok, máris lecsaptak rájuk a kriptovaluta-bányászok.

Hirdetés

Óriási balszerencséje van annak, aki mostanában kénytelen lecserélni régi videokártyáját, és nincs lehetősége megvárni, amíg némiképp konszolidálódnak az árak. Abban, hogy így alakult a helyzet, több tényező is közrejátszik, mint azt ebben az írásunkban összefoglaltuk. Az okok egyike a modernkori aranylázként is felfogható kriptovaluta-bányászat.

Noha egyszer már kidurrant a lufi, most minden korábbinál nagyobbra fúvódott, a kriptovaluták rekordokat döntögető árfolyama pedig egyre csábítóbb, és könnyedén ellensúlyozza a növekvő beszállási költségeket is. Lényegében már akkor is megéri a befektetés, asztali gépekbe szánt videokártyák hiányában jó teljesítményű GPU-val ellátott gamerlaptopokat használnak bányászatra

Hirdetés

A nemrég debütált Nvidia RTX 3060-asokkal és 3070-esekkel szerelt gépekre felfigyeltek a kínai bányászok is, és nagy tételben vásárolják azokat, amivel szinte biztosan készlethiányt és áremelkedést fognak előidézni ebben a szegmensben is.

Mindeközben a kriptovaluta-bányászat folyamata sokat egyszerűsödött a kezdeti időszakhoz képest, a szükséges szoftverek telepítésében és a gépek konfigurálásában számos útmutató segít. Egy kínai tartalomgyártó például megmutatta, hogy a frissen vásárolt Asus laptopjával (amiben egy RTX 3060 dolgozik) beült a Starbucksba, rendelt egy kávét, elfoglalta magát úgy két órára, és eközben visszakereste Ethereum-bányászattal a kávé árát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.