Hirdetés

Elhagyta az HTC-t a mobilokért felelős elnöke



|

Egyre közeledik a sikeresnek ítélt U11 utódja, de Chialin Chang már nem lesz a gyártónál, mire az új modell megjelenik.

Hirdetés

Chialin Chang még 2012-ben csatlakozott az HTC-hez, mint pénzügyi igazgató. Most azonban távozik a vállalattól, amelynél az utóbbi időben az okostelefonokért és a kapcsolt eszközökért felelős divízió elnöke volt. Ez újabb rossz hír a gyártó számára. 

Hirdetés

A sikeres Google-felvásárlás ellenére az HTC továbbra is marad az okostelefonok mezőnyében, önálló márkaként, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy visszaszerezze a régi csillogását. Ez sajnos nem holnap lesz, hiszen Chang távozása előtt derült ki, hogy az árbevétel éves szinten 27 százalékkal esett januárban, és már tizedik negyedéve sorozatosan veszteséges a cég. 

Chang a személyes karrierútját jelölte meg a távozása okaként. Az HTC tőzsdei árfolyama a 2011. áprilisi, 44,56 dolláros csúcs óta folyamatosan zuhan, jelenleg 2 dollár körüli értéken áll. 

Bár az 1,1 milliárd dolláros Google-felvásárlás sikeresen lezárult, az HTC a sikeresnek ítélt U11 után idén kiadja az új zászlóshajóját, az U12-t. Ez nemrég kiszivárgott egy 5G-s eseményen. Elvileg 6 hüvelykes kijelzője lesz, 18:9-es képaránnyal. 

Chang utódját egyelőre nem nevezték meg, ugyanakkor mindenki reméli, hogy a gyártó megtalálja a méltó utódját, akivel újra szárnyalhat majd a mobilpiacon az HTC. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.