Hirdetés

Elhalaszthatták a Google hajtogatós mobiljának rajtját



|

Évek óta pletykálják, de még odébb lehet a kihajtható Google Pixel megjelenése.

Hirdetés

A hajtogatós telefonok piacán ma már olyan gyártók versengenek, mint a szegmenst domináló Samsung, a Huawei, az Oppo vagy a Honor, a saját fejlesztésű Pixel mobiljaival hódító Google azonban továbbra sem csatlakozott a mezőnyhöz, holott 2020 óta csiripelgetik a madarak, hogy tervben van ez a lépés.

Egy friss jelentés pedig most arra utal, hogy nem halad valami fényesen a hajtogatós Pixel fejlesztése, ezért egy darabig még hiába keressük ezt a kategóriát a keresőóriás telefonos repertoárjában.

Hirdetés

Az információ forrása a koreai The Elec, amely meg nem nevezett, de a témában jártas forrásokból úgy értesült, hogy a Google eredetileg még az idén, 2022 utolsó negyedévében tervezte piacra dobni az újdonságot, ám a mobil "nincs annyira kész", ahogy azt a vállalat remélte, így kénytelenek voltak ismeretlen ideig halasztani a rajtot.  

Egy tavalyi szivárgás alapján a hajtogatós Pixelbe egy 7,57 hüvelykes OLED panel kerülhet, melynek gyártásáért a Samsung felel, mivel csakis a koreai cég készít erre alkalmas megjelenítőket. Ezt látszott alátámasztani, hogy a Samsung Display egyik partnere, a zsanérok előállítására szakosodott Nexplus megerősítette, hogy egy 7,57 hüvelykes hajtogatós kijelzőhöz is gyártani fog ilyen elemeket.

Ami a többi részletet illeti, a szóbeszéd szerint az origami-Pixel egy 5,78 hüvelykes másodlagos képernyőt is kaphat, ultravékony üveg borítással. Ezzel viszont ki is merül a tudásunk, és persze semmi sem garantálja, hogy bármi is megvalósul a leírtakból. Akárhogy is alakuljon, nem a Google az egyetlen gyártó, amelynél árgus szemekkel figyeli a nyilvánosság az állítólagos hajtogatós projektet, hiszen az Apple-ről is keringenek ilyen pletykák, az "iPhone Fold" kapcsán pedig 2024-es és 2025-ös megjelenésről is hallhattunk az elmúlt hónapok során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.