Hirdetés

Elhozná az olcsó laptopok világát a Qualcomm



|

A Qualcomm olyan jövőt szeretne, amelyben bárki vehet majd 300 dollárért Snapdragon chippel szerelt laptopot.

Hirdetés

A Qualcomm és a Lenovo még a Computexen jelentették be, hogy a jövő év elején dobnák piacra az első laptopokat Qualcomm Snapdragon 8cx processzorral. Az új chip jobb teljesítményt hoz, mint amit Snapdragon lapkával szerelt notebooktól valaha láttunk. 

Hirdetés

Apró gond, hogy a Lenovo Project Limitless fantázianéven futó gépe valószínűleg igen drága lesz. A Qualcomm azonban olyan jövőt szeretne, amelyben bárki vásárolhat majd 300 dollárért Snapdragon chippel szerelt laptopot. 

Don McGuire, a Qualcomm alelnöke arról beszélt egy podcast során, hogy a cég rengeteg mobil PC-ben szeretné majd látni a lapkáit, ugyanúgy a prémium, 800 dollárnál drágább notebookokban, mint az egészen olcsó, 300 dolláros modellekben. 

Ehhez persze új chipek kellenek, minden árkategóriához külön: a Qualcomm elvileg a következő év során mutatja be a tervezett menetrendjét. Ezzel párhuzamosan pedig különféle költségcsökkentésekre is szükség lehet gyártói oldalon. A Qualcomm szerint mindenesetre egyes PC-gyártók Windows és Chrome OS rendszert is kínálhatnak majd a Snapdragon chipre építő gépekhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.